A3 Haber

Gökçeada’da Meryem Ana Panayırı da iptal edildi: CİMER’e şikayet edilmiş…

Gökçeada’da Meryem Ana Panayırı da iptal edildi: CİMER’e şikayet edilmiş…

Gökçeada’da Meryem Ana Panayırı da iptal edildi: CİMER’e şikayet edilmiş…
Ağustos 11
21:27 2022

Balıkesir’de Zeytinli Rock Festivali’nin yasaklanmasının ardından Gökçeada’nın Meryem Ana Panayırı için de iptal kararı geldi. Yasak kararının CİMER’e gelen şikayetler üzerine alındığı açıklandı.

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı’nın, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ni yasaklamasına tepkiler sürerken, her yıl 15 Ağustos’ta Gökçeada’da yapılan Meryem Ana Panayırı’nın ‘şikayet’ üzerine organizasyon yetkilileri tarafından iptal edildiği belirtildi.

Gökçeada’da ağustos ayında Türkiye ve Yunanistan’dan on binlerce kişiye ev sahipliği yapan panayırın organizasyonunu bu yıl İmroz Eğitim ve Kültür Derneği üstlendi. Derneğin, panayırdan elde edeceği gelir eğitim-öğretim faaliyetleri ve panayırın yapıldığı Tepeköy’ün ihtiyaçları için kullanılacaktı.

Duvar’ın aktardığı habere göre, dernek yayınladığı açıklamayla CİMER’e gelen şikayetler üzerine bu yıl panayırı gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.

Açıklamada, “Gökçeada Kaymakamlığı’ndan izin alınarak tüm hazırlığını yaptığımız panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasyonunu üstlendiğimiz panayırımızı bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğimiz kanaatine varmış bulunmaktayız. Ancak yukarıda belirttiğimiz amaçlarla ve yüzyıllardır süre gelen ticari kaygılardan uzak gelenekselleşmiş haliyle bu panayırı bundan sonraki yıllarda gerçekleştirmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Derneğin açıklamasının tamamı şöyle:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER