A3 Haber

Polis çocuğu tartışınca ekipler kafeyi bastı: Darp, ters kelepçe, gözaltı…

Polis çocuğu tartışınca ekipler kafeyi bastı: Darp, ters kelepçe, gözaltı…

Polis çocuğu tartışınca ekipler kafeyi bastı: Darp, ters kelepçe, gözaltı…
Ağustos 12
19:05 2022

Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de bir kafede yaşanan polis şiddeti tepki çekti. Polis çocuğu eski çalıştığı kafeye giderek tartışma çıkarttı. Ekipler kafeye giderek işletmeciyi ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Oğluyla birlikte polisin orantısız şiddetine uğrayan işletmeci 17 polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu.

Polis şiddeti haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Didim’de bir polis çocuğunun eski çalıştığı kurumun işletmecileriyle yaşadığı tartışma sonrası polislerin uyguladığı orantısız şiddet güvenlik kameralarına yansıdı. Şiddet uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Aydın Şafak Gazetesi’nin aktardığına göre, 9 Ağustos’ta gerçekleşen olayda, Didim’de görev yapan bir polisin oğlu, Kahve Diyarı isimli işyerinde çalışmaya başladı. Ancak, işyeri kurallarına göre değil, kendi istediği şartlarda çalışmak için diretti. İşyeri sahipleri ise diğer 15 personel hangi şartlarda görev yapıyorsa, kendisinin de aynı şartlara tabi olduğunu ve kurallara uyarak çalışacağını belirttiler. Taraflar arasında anlaşma olmayınca iş talebinde bulunan genç şartları kabul etmeyip işyeri ile yolları ayrıldı.

Bir hafta sonra eski çalıştığı iş yerine gelen genç, bir paket siparişi verdi. Paketini beklerken yasak olan bölümde sigara içmeye başladı. İş yeri sahipleri daha önce geçici süre de olsa burada çalıştığını ve yasak alanda sigara içilmeyeceğini hatırlatarak kasıtlı şekilde bu şekilde davranmasına tepki gösterdiler. Aynı zamanda gencin müşterileri rahatsız etmemesi için mekânı terk etmesini söylediler.

Genç ise annesini aradı. Annesi de olaydan erkek kardeşi ve polis eşini haberdar etti. Gencin dayısı olay yerine gelip doğrudan iş yeri sahiplerine tehdit hakaretlerde bulunup saldırmaya başladı. Aynı zaman diliminde gencin polis olan babasının da girişimiyle toplam 8 ekip ile 17 emniyet görevlisi olay yerine geldiler.

Polisler hakkında suç duyurusu

Sorgu sual beklemeden işyeri sahibi 65 yaşındaki ve ertesi gün kalp ameliyatı için hastaneye yatacak Mehmet Turgut ile 35 yaşındaki oğlu Abdurrahman Turgut’u ağır şekilde darba başladılar. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre müşterilerden birinin de kolu kırıldı.

Jandarmanın olay yerine gelerek müdahale etmesi sonucu  yaralılar hastaneye kaldırıldı. Jandarmaya giden işletmeciler ve kolu kırılan vatandaş, kamera görüntüleri eşliğinde Cumhuriyet Savcılığı’na 17 emniyet görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER