A3 Haber

Rodop milletvekili İlhan Ahmet’ten Yunanistan’daki “telefon dinleme” tartışmalarına ilişkin: “İç düşman” söylemini yükseltiyor

Rodop milletvekili İlhan Ahmet’ten Yunanistan’daki “telefon dinleme” tartışmalarına ilişkin: “İç düşman” söylemini yükseltiyor

Rodop milletvekili İlhan Ahmet’ten Yunanistan’daki “telefon dinleme” tartışmalarına ilişkin: “İç düşman” söylemini yükseltiyor
Ağustos 12
12:04 2022

PASOK – KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Meclis Başkan Yardımcısı Haralambos Athanasios’un Müslüman milletvekillerinin telefonlarının olası dinlenmesini meşru gören ifadelerinin yer aldığı açıklamasına tepki gösterdi. Ahmet, “Farklı dinden olan ve özellikle de Müslüman milletvekillerine karşı ‘iç düşman’ söylemini yükselten kamuoyu açıklamasını şiddetle kınıyorum” dedi.

Yunanistan Meclisi 2’inci Başkanı ve ND partisi milletvekili Haralambos Athanasiu, verdiği örnekle tartışmalara neden oldu.

Katıldığı bir televizyonunda gazeteci ve siyasilerin yasadışı dinlenmeleri hakkında değerlendirmede bulunan Athanasiu, ortada “ulusal güvenlik” sorunu olması halinde milletvekillerinin Milli İstihbarat Teşkilatı’nca (EYP) dinlenebileceklerini kaydetti. “Ortodoks Hristiyanlık dışında bir dine mensup bir milletvekili olduğunu varsayalım. Diyelim ki Kuzey Yunanistan’dan bir Müslüman milletvekili – Tanrı şahittir ki bir şey ima etmiyorum” diyen Athanasiu, “Komşu ülkeye göçmenlerin nerelere geleceği vs. gibi konularda bilgiler verdiğini varsayarsak neden kontrol edilmesin? Burada önemli olan Ulusal Güvenlik!” diye ekledi.

ND Milletvekili, söz konusu Milli Güvenlik olunca, yapılacak dinlemelerin gayet yasal olacağını vurguladı.

Bir dönem Adalet Bakanlığı da yapmış olan Athanasiu’nun bu sözleri tepkilere neden oldu.

İlhan Ahmet: Kurumsal skandal ile karşı karşıyayız

Athanasios’un Meclis TV’deki konuşmasında, azınlık milletvekillerini doğrudan hedefe alan ve telefonlarının takip edilmesinin / dinlenmesinin uygulanabilirliğine işaret eden sözlerini şiddetle kınayan İlhan Ahmet şu açıklamayı yaptı:

  • “Meclis Başkan Yardımcısı Haralambos Athanasios’un, farklı dinden olan ve özellikle de Müslüman milletvekillerine karşı ‘iç düşman’ söylemini yükselten kamuoyu açıklamasını şiddetle kınıyorum. Söz konusu açıklama, kamu ahlakını olumsuz etkileyerek topluma hoşgörüsüzlük aşılamakla birlikte, azınlık milletvekilini ulusal kamuoyu nezdinde aşağılamakta, şüpheli durumuna düşürmekte ve bu nedenle de izlenilmesini olağanlaştırmaktadır. Ülkemizdeki siyasi sistem ve Yunan Parlamentosu, vatandaşların anayasal özgürlüklerini savunmak zorundadır ve milletvekillerini dini inançlarına göre ayırmamalıdır. Son dönemde PASOK – KİNAL Partisi Başkanı Nikos Androulakis’in dinlenme davası gündemde iken şimdi yeni bir kurumsal skandal ile karşı karşıyayız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER