Site icon A3 Haber

Hayatın her alanında halka baskı: İşte AKP’nin son dört ayda getirdiği yasakların listesi…

Zeytinli Rock Festivali iptal edilmesiyle birlikte müzik grupları ve sanatçılar yasak kararına tepki gösterilmeye devam ediyor. Yazar Serhat Halis, Fahrettin Altun’un “Siyasi hegemonyanız bitti, kültürel hegemonyanız da bitecek…” sözlerini hatırlatarak AKP’nin son 4 ayda getirdiği yasakları paylaştı.

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan ve biletleri günler öncesinden satışa çıkan Zeytinli Rock Festivali’ni yasakladı.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş imzasıyla yayınlanan yasak kararında, “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

Müzik grupları ve sanatçılar yasak kararına tepki gösterirken yazar Serhat Halis, festivalin iptalinden sonra sosyal medya hesabından son 4 ayda AKP’nin getirdiği yasakları paylaştı.

“Hatırlanacağı üzere 2018’de Fahrettin Altun, ‘Siyasi hegemonyanız bitti, kültürel hegemonyanız da bitecek…’ demişti” ifadelerini kullanan Halis, “Şimdi aşağıda sıralı şekilde göreceğiniz festival ve konser yasakları, bu lafın pratikteki yansıması” diyerek son 4 aydaki yasak listesini paylaştı.

Halis’in yaptığı paylaşımlar şöyle:

Exit mobile version