A3 Haber

Marmara’yı sağanak vurdu: Araçlar suya gömüldü, ağaçlar devrildi

Marmara’yı sağanak vurdu: Araçlar suya gömüldü, ağaçlar devrildi

Marmara’yı sağanak vurdu: Araçlar suya gömüldü, ağaçlar devrildi
Ağustos 15
12:00 2022

Marmara Bölgesi’nde sabah saatlerinden itibaren yağış etkili oldu. İstanbul’da Anadolu Yakası’nda cadde ve işyerleri sular altında kalırken Yalova ve Bursa’da da araçlar suya gömüldü, ağaçlar devrildi.

Marmara Bölgesi’nde etkili olan sağanak sebebiyle araçlar suya gömüldü, sürücüler sokakta mahsur kaldı. İstanbul Maltepe’de 3 araç suya gömüldü. Bursa’da dereler taşarken Yalova ve Tekirdağ’da cadde ve sokaklarda su baskınları yaşandı.

İstanbul Anadolu Yakası’nda sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın etkisiyle Maltepe’nin Aydınevler ve Zümrütevler mahallelerinde ve Çekmeköy Taşdelen’de cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Sancaktepe’de bulunan bir TIR parkı da yağmur sularıyla dolarken, Sancaktepe’de bulunan galericiler sitesini su bastı. Maltepe D-100 Karayolu yan yolda tıkanan rögarlar nedeniyle su birikintisi oluştu. Yan yolu kullanan araçlar ilerlemekte zorlandı. Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde ise bir çöp konteynerinin yağmur sularıyla birlikte ilerlediği görüldü. Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi Cezaevi yolunda ise bir araç alt geçitte mahsur kaldı.

Yalova’da metrekareye 48 kilo yağmur düştü

Kentte sabah saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1 saat boyunca aralıksız süren yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oldu. Yağış nedeniyle vatandaşlar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Fatih Caddesi, İstanbul Caddesi, Orman İşletme ve Çavuşlu kavşaklarında uzun araç kuyrukları oluşurken, birçok ev ve iş yerini de su bastı. Vatandaşlar yağmur sularını kendi imkanlarıyla tahliye etti. Yalova Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri metrekareye 48 kilo yağmurun düştüğü kentte, yağışın gün boyu devam edeceğini açıkladı.

Bursa’da dere taştı

Yağışın etkisiyle Mudanya’da Işıklı Deresi’nin taşması sonucu Bursa- Mudanya yolunu su basarken, araçlar ise sular içinde kaldı. İlçede birçok ev ve iş yerine de su doldu. Mudanya Belediyesi ekipleri, ağaç devrilmesi sonucu kapanan yolların yeniden açılması için iş makineleriyle çalışma başlattı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Mudanya’ya gelerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile durum değerlendirmesinde bulundu. Sağanak, Nilüfer ilçesinde de etkili olurken, bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Kentte yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri; metrekareye Mudanya’da 21, Nilüfer’de 28, Gemlik’te ise 15 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

Tekirdağ da sele teslim

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün şiddetli yağış uyarısında bulunduğu kentte, sabah saatlerinde sağanak etkili oldu. Süleymanpaşa’nın Kumbağ Mahallesi’ndeki cadde ve sokaklar, göle dönerken, 1 ev ile 14 iş yerini su bastı. Esnaf, su tahliyesi yapmaya çalışırken, belediye ekipleri de çalışmalarını sürdürdü. Jandarma ekipleri ise su basan ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

İş yerini su basan Veysel Karani Selen, “Defalarca bildirdik. Buraya mazgal yapılırsa iş yerlerimizi su basmayacak” dedi.

Dükkanını ikinci kez su bastığını söyleyen Sezai Eken de “Buralar yapılırken, atık su gideri yapılmadı. Yolu yükselttiler; ikinci oldu, benim iş yerimi su basıyor” diye konuştu.

20 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını belirten İrfan Bilgiç ise “Biz yazlıkçı olduğumuz için öncelikle mecburen dükkanlarımızda yatıyoruz; çoluk çocuk, kardeşlerimiz, hepimiz dükkanda yatıyoruz. Bağrışmalar geldi, ondan sonra dükkan su içinde kaldı. Suyu temizlerken ilk gelen jandarma oldu. Kaldırımla cadde düz, o yüzden her yıl perişan oluyoruz. 20 yıldır aynı şeyi çekiyoruz, en ufak yağmurda olduğu gibi su içeride” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER