A3 Haber

Bir tarih kül oldu: Bursa’daki 92 yıllık ipek fabrikası tamamen yandı!

Bir tarih kül oldu: Bursa’daki 92 yıllık ipek fabrikası tamamen yandı!

Bir tarih kül oldu: Bursa’daki 92 yıllık ipek fabrikası tamamen yandı!
Ağustos 16
08:52 2022

Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki 92 yıllık ipek fabrikası binası, çıkan yangında tamamen yanarak çöktü.

DHA’nın aktardığına göre Demirkapı mahallesindeki yangın dün 23.30 sıralarında başladı, çevre sokakların dar olması nedeniyle itfaiye bölgeye ulaşmakta güçlük çekti. Dört katlı binada çıkan yangın, binanın kısmen ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüdü, yakınındaki bir başka binaya da sıçradı. Alevler kentin birçok bölgesinden görüldü. Yangın yaklaşık üç buçuk saat sonra kontrol altına alındı. Yangında can kaybı yaşanmadığı belirtildi.

Bina 92 yıl önce Rum Kilisesi’nden ipek fabrikasına dönüştürülmüştü.

Atıl durumdaki binayı yok eden yangının çıkış nedeni bilinmiyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş binanın tescilli yapı olduğunu ve 1993’ten bu yana kullanılmadığını açıkladı.

Yangının sabotaj olup olmadığı yönünde detaylı araştırma yapılacağını belirten Aktaş, “Neden çıktı? Bir sabotaj var mıdır? İlgili birimler bu konuda detaylı araştırmaları yapacaklardır. İlgili bazı doneler var ama dediğim gibi resmi olarak belli olduktan sonra gerekli açıklamaları yapacağız. Eski bir ipek fabrikası, 1993 yılından beri kullanılmıyor. Bir de bunun yanında tescilli, yıkık durumda olan bir bina var, tarihi bir bina. Burada olay başlıyor ve başladığında da yoğun bir şekilde başlıyor. İki tane kullanılmayan binada oluşan hasar var. Bunlardan biri tescilli bir bina, diğeri tarihi hükmünde olmayan bir bina” diye konuştu.

Geçmişte Rum Ortodoks Kilisesi olan bina, Cumhuriyet’in ilanı ve nüfus mübadelesinin ardından cemaatini kaybetmesiyle Yılmazipek ailesine verilerek ipek fabrikasına dönüştürülmüştü.

Atıl durumdaki fabrika binası, geçen aylarda Bursa yerel basınında bölge sakinlerinden gelen şikayetlerle gündeme gelmişti. Haberlere göre bölge halkı binada uyuşturucu madde kullanıldığı ve güvenlik riski oluşturduğu gerekçesiyle yerel yönetime şikayette bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER