A3 Haber

Erdoğan Ukrayna’ya gidiyor: Zelenskiy ve Guterres ile görüşecek

Erdoğan Ukrayna’ya gidiyor: Zelenskiy ve Guterres ile görüşecek

Erdoğan Ukrayna’ya gidiyor: Zelenskiy ve Guterres ile görüşecek
Ağustos 16
21:17 2022

Birleşmiş Milletler, 18 Ağustos’ta Ukrayna’nın Lviv kentinde BMGenel Sekreteri Guterres’in Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı. Guterres ayrıca İstanbul’daki tahıl koordinasyon merkezini de ziyaret edecek.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Ukrayna’yı ziyaret edecek. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 18 Ağustos’ta Ukrayna’nın Lviv kentinde bir araya geleceğini duyurdu.

Lviv’deki üçlü zirvenin ardından 19 Ağustos’ta Erdoğan, Zelenskiy ve Guterres’in Ukrayna tahılının ihraç edildiği Odessa Limanı’nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Guterres’in 20 Ağustos’ta ise Ukrayna’nın Karadeniz’den tahıl ve gübre ihracatını denetleyen Rus, Ukraynalı, Türk ve BM yetkililerinden oluşan İstanbul’daki Ortak Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret edeceği aktarıldı.

Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM tarafından 22 Temmuz’da İstanbul’da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracının önü açılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER