A3 Haber

Camilerden yapılan “Operasyon düzenlenecek evden çıkmayın” anonsuna soruşturma

Camilerden yapılan “Operasyon düzenlenecek evden çıkmayın” anonsuna soruşturma

Camilerden yapılan “Operasyon düzenlenecek evden çıkmayın” anonsuna soruşturma
Ağustos 17
08:33 2022

Gaziantep Karkamış’taki camilerden ‘Türk ordusu, PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın” anonsu yapıldı. Vali Gül ise soruşturma açıldığını duyurdu. İçişleri Bakanı Soylu da bir açıklama yaptı.

Gaziantep’in Suriye’ye sınır olan Karkamış ilçesinde, camilerden Suriye askeri harekat düzenleneceğine dair anons yapıldı. Anonsu yapan kişi, “Birazdan kahraman Türk ordusu, PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın, herkes evinde kalsın, dikkatli ve tedbirli olsun” dedi.

Anons yapılan anların sosyal medyada paylaşılmasının ardından açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, olağandışı bir durum olmadığını ve sorumlu görevliler hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

Gül açıklamasında “Karkamış’ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin merkez üssü Gölcük’teki anma etkinliğinde, bir gazetecinin sorusu üzerine “Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER