A3 Haber

WhatsApp masaüstü güncellendi: Çevrimdışı da kullanılacak

WhatsApp masaüstü güncellendi: Çevrimdışı da kullanılacak

WhatsApp masaüstü güncellendi: Çevrimdışı da kullanılacak
Ağustos 17
17:31 2022

WhatsApp’ın masaüstü uygulamasına gelen güncelleme ile artık kullanıcıların telefonları çevrimdışıyken de mesaj gönderip alabilecek.

WhatsApp’ın Windows ve Mac sürümleri uzun süredir bulunsa da, bu uygulamalar doğrudan işletim sistemi için yazılmamıştı. Bugün itibariyle WhatsApp PC sürümü güncellendi. Web tabanlı Electron teknolojisini kullanan eski uygulamanın yerini, çok daha performanslı şekilde çalışan ve yerel Windows teknolojileri kullanılarak yeniden yazılan uygulama aldı.

shiftdelete.com’un haberine göre, WhatsApp masaüstü uygulaması işletim sistemi üzerinde native (yerel) olarak çalıştığı için önceki sürüme kıyasla çok daha güvenilir ve hızlı bir yapıda. Kullanıcıların telefonları çevrimdışıyken mesaj gönderip alabilmesi mümkün hale gelirken, arayüz artık daha temiz bir yapıda karşımıza çıkıyor.

WhatsApp’ın macOS uygulaması da yakında bir güncelleme alacak. Test süreci devam eden yeni uygulamanın temelinde, iOS uygulamalarını kolayca macOS’a getirmeyi sağlayan Catalyst teknolojisi bulunuyor. Böylece web teknolojileri yerine sistemin yerel API’leri kullanılıyor. Bu sayede WhatsApp macOS uygulaması daha hızlı çalışırken, daha az enerji tüketiyor. Windows sürümünde olduğu gibi çevrimdışı haldeyken mesaj gönderip almaya izin veriyor. Mac sürümünün ne zaman yayınlanacağı bilinmezliğini korurken, Windows sürümü Microsoft Store‘dan indirilebiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER