Site icon A3 Haber

Erdoğan-Zelenskiy-Guterres zirvesi sona erdi: Savaşta tahrip olan altyapının yeniden inşası için anlaşma imzalandı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi. Yaklaşık 40 dakika süren zirve sona erdi. Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı. Zelenski, İstanbul tahıl anlaşmasını, Zaporojye nükleer güç santrali (NGS) etrafındaki durumu ve askeri işbirliğini görüştüklerini belirtti. Zirvenin ardından Erdoğan, “Zaporijya Nükleer Santrali etrafında devam eden çatışmalardan duyduğumuz endişeyi dile getirdik. Yeni bir Çernobil yaşamak istemiyoruz” dedi.

Üçlü zirve için Ukrayna’nın batısında yer alan Lviv kentine giden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Potoçki Sarayı’nda bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterris’in katılımıyla üçlü görüşme yapıldı. Yaklaşık 40 dakika süren Erdoğan-Guterres-Zelenski görüşmesinin dakikalar önce sona erdiği aktarıldı.

Erdoğan’ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Lviv’deki görüşme sırasında, Tayyip Erdoğan ile tahıl girişimini iyileştirme olasılığını, Zaporojye NGS etrafındaki durumu değerlendirdik. Ayrıca savunma işbirliği konularına değindik” diye yazdı.

Erdoğan’dan açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’da düzenlenen üçlü görüşme sonrasında açıklamalarda bulunuyor:

Exit mobile version