Site icon A3 Haber

Erdoğan: Konut ve kira fiyatlarındaki yükselişe karşı yeni bir hamle açıklayacağız

İstanbul’daki konut teslim töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki ayın ortasına doğru konut ve kira fiyatlarındaki dengesiz yükselişin önüne geçecek yeni bir hamleyi paylaşacağız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni”ne katıldı.

Törendeki konuşmasında “Eğitim, kültür, sanat, uluslararası etkinliklerden milli bayramlarımıza kadar ülkemize ve şehrimize değer katan, her anında İstanbul’da birlikte olduk, birlikte oluyoruz” diyen Erdoğan, “Az önce sordum; şu anda resmi rakam nedir? Dediler ki; 60-70 bin. Esenler’de şu anda 60-70 bin kişinin katılımıyla bu muhteşem töreni yapıyoruz. 2 gün önce 18 bin insanımızı toprağa verdiğimiz 17 Ağustos 1999 depreminin 23. yıl dönümüydü. Depremin üzerinden 23 yıl geçti ama acısı yüreklerimizde hala ilk günkü gibi tazedir” ifadelerini kullandı.

17 Ağustos Marmara Depremi’nde Bülent Ecevit’in başbakan olduğunu hatırlatan Erdoğan, “O felaketin olduğu dönemde bu ülkenin iktidarında kim vardı? Şu anda rahmetli olmuş Ecevit vardı, değil mi? Peki o deprem afetinde acaba iktidar ne yaptı? Tamamen bittiler, tükendiler fakat biz iktidara geldik, bütün bu yıkılan yerleri ayağa kaldırdık. Bingöl depremini, Van depremini, Simav’ı, Kütahya’yı hatırlayın. Gölcük’ü, Sakarya’yı, Kocaeli’nin genelini hatırlayın, hepsinde anında bütün bu şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırdık. Çünkü biz söz verdik mi yaparız ve yaptık” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“81 ili kapsayacak büyük bir çalışma başlattık”

“3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık”

“İzmir depreminde CHP hiçbir şey yapmadı”

14 Haziran’ı unutmayın

“Üniversite olmayan il yok”

“Konut fiyatları ve kiralarla ilgili yeni bir hamla yapacağız”

 

Exit mobile version