A3 Haber

İstanbul’da turist tuzağı: Taksimetreyi açmadı, 200 lira istedi

İstanbul’da turist tuzağı: Taksimetreyi açmadı, 200 lira istedi

İstanbul’da turist tuzağı: Taksimetreyi açmadı, 200 lira istedi
Ağustos 19
19:16 2022

İstanbul’da taksimetreyi açmayıp Koreli turistten 200 lira isteyen şoförün 20 gün taksicilik yapması yasaklanırken, taksiye de 10 gün trafikten men cezası verildi.

İstanbul’da Koreli bir turist, gideceği yere götürmesi için A.U.’nun kullandığı 34 TFF 53 plakalı taksiye bindi. O sırada sosyal medyada canlı yayında olan turist, taksiciye gitmek istediği adresi söyledi. Taksici A.U. ise 10 dakikalık yol için turistten 200 lira istedi. Bunun üzerine kadın, taksimetrenin açık olmadığını söyledi. Ancak taksici taksimetreyi açmayı reddederek, trafiğin çok olduğunu ve 200 liraya gideceğini tekrarladı. Turist kadın fiyatı çok bulunca, 150 liraya indirdi. O anları Koreli kadın canlı olarak kaydetti. Görüntüleri izleyen Türk bir sosyal medya kullanıcısı taksici A.U.’nun pazarlık yaptığı anları kendi hesabından paylaşarak duruma tepki gösterdi.

Görüntülerin ardından Taksiciler Esnafı Odası Başkanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksi Yönetim Merkezi, taksi şoförü A.U. hakkında işlem başlattı. A.U.’yla ilgili rapor tutan yetkililer, şoförün 20 gün taksicilik yapmasını yasaklarken, taksiye ise 10 gün trafikten men cezası verdi. A.U.’nun olayla ilgili yetkililere, “Ailevi problemlerim vardı, kafam dağınıktı. Art niyetim yoktu. Gaflete düştüm, hatamı kabul ediyorum. Özür dilerim” dediği öğrenildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER