A3 Haber

İstanbul Kuştepe’de kavga: Bir bekçi yaşamını yitirdi, dört bekçi yaralı

İstanbul Kuştepe’de kavga: Bir bekçi yaşamını yitirdi, dört bekçi yaralı

İstanbul Kuştepe’de kavga: Bir bekçi yaşamını yitirdi, dört bekçi yaralı
Ağustos 21
09:20 2022

Şişli’de geç saate kadar devam eden düğünle ilgili şikayetlerin ardından düğünü sonlandırmak üzere bölgeye sevk edilen çarşı ve mahalle bekçileri ile düğüne katılanlar arasında olay çıktı. Taş ve sopalarla bekçilere yönelik saldırı gerçekleşirken, ekipler olaya biber gazı ile müdahale etti. Biber gazından etkilenerek hastaneye kaldırılan iki çocuk babası Bekçi Oltan Koca hastanede yaşamını yitirdi. Olayda dört bekçi ise hafif şekilde yaralandı.

Olay, saat 23.00 sıralarında Kuştepe Mahallesi Yavrukuş Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Yavrukuş Sokak’ta yapılan düğünle ilgili gelen şikayetler üzerine bölgeye çarşı ve mahalle bekçileri sevk edildi. Bekçilerin düğünün sonlandırılması ile ilgili yaptığı uyarının ardından düğüne katılanlar bekçilere saldırdı.

Taş ve kalaslarla bekçilere saldırdılar

Taş ve biber gazı ile yapılan saldırı sırasında kalabalığı dağıtmak isteyen ekipler, biber gazı kullandı. Sırtına aldığı kalas darbesiyle yaralanan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Oltan Koca, biber gazının da etkisi ile fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Evli ve iki çocuk babası Oltan Koca, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yaşanan olay sırasında dört bekçinin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Koca’nın şehit olduğu haberini alan meslektaşları hastanenin önüne akın etti. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Hastaneye gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri de inceleme yaptı.

Sekiz gözaltı

Şehit bekçi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 8 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Aktaş, “Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Çarşı ve Mahalle Bekçimiz Oltan Koca, 20 Ağustos 2022 günü saat 23.30 sıralarında ilimiz Şişli İlçesi Kuştepe Mahallesi Yavrukuş Sokak içerisinde meydana gelen olayda mukavemet gösteren şahıslara müdahale edildiği esnada fenalaşmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Ağustos günü şehadet mertebesine ulaşmıştır. Bu elim olayın hemen ardından görevlilerimize mukavemet gösteren sekiz şahıs gözaltına alınmıştır.” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER