A3 Haber

Singapur eşcinsel ilişki yasağını kaldırıyor

Singapur eşcinsel ilişki yasağını kaldırıyor

Singapur eşcinsel ilişki yasağını kaldırıyor
Ağustos 21
18:51 2022

Singapur, eşcinsel seksi yasaklayan kanunu feshedeceğini açıkladı. Bu pratikte şehir devletinde eşcinselliğin artık suç olmayacağı anlamına geliyor.

Ülkedeki eşcinsel ilişki yasağı uzun zamandır tartışma konusuydu. Hükümetin “377A” numaralı yasayla ilgili bu zamana kadarki tavrı, yasayı yürürlükte tutmak ancak uygulamamak yönündeydi.

BBC’den Tessa Wong’un haberine göre, haberi Başbakan Lee Hsien Loong Pazar günü televizyonda yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında verdi. Başbakan Lee “İnanıyorum ki bu doğru bir adım ve bütün Singapurluların bunu kabul edeceğini düşünüyorum” dedi.

Lee bu kararla birlikte eşcinsellerin daha çok kabul göreceğini belirterek “yasayı güncel sosyal adetlerle aynı çizgiye getiriyoruz ve bu umarım Singapurlu eşcinselleri biraz olsun rahatlatır” dedi.

Ancak eşcinseller için evlilik kapısını şimdilik kapatan Lee, hükümetin evliliğin yasal tanımını “bir kadın ile bir erkek arasında” olacak şekilde güvence altına alacağını ifade etti.

Singapur’un geleneksel bir toplum olduğunu vurgulayan Lee, birçok kişinin aile ve “sosyal normları” korumaya hevesli olduğunu söyledi.

Asya’da Hindistan, Tayvan ve Tayland da eşcinselliği suç olmaktan çıkarmıştı. Tayvan parlamentosu 2019’da eşcinsel evliliklerin yasallaşmasını kabul etti ve Tayvan bu adımı atan ilk Asya ülkesi olmuştu.

Singapur ise muhafazakar ve sıkı toplumsal kurallara sahip bir ülke olarak biliniyor. Singapur’daki escinsel ilişki yasağı, adanın Birleşik Krallık kolonisi olduğu dönemden miras.

Yasa teknik olarak erkekler arasındaki cinsel ilişkiyi yasaklasa da, pratikte eşcinsellik yasağı olarak görülüyordu. Ancak son yıllarda bu yasa aktif olarak uygulanmıyordu ve Singapur’da LGBT görünürlüğü giderek arttı. Ülkede eşcinseller için gece kulüpleri de mevcut. Öte yandan muhafazakar toplum değerlerini savunanlar da internetten karşıt kampanyalar yürütüyordu.

LGBT aktivistleri, yasa uygulanmasa da varlığının toplumda eşcinselliğe karşı bir yargı oluşturduğunu söyleyerek, yasanın yürürlükten kaldırılmasını istiyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER