A3 Haber

Can Ataklı: “Bülent Arınç’ı bu hale düşürdülerse gerisini anlayın artık…”

Can Ataklı: “Bülent Arınç’ı bu hale düşürdülerse gerisini anlayın artık…”

Can Ataklı: “Bülent Arınç’ı bu hale düşürdülerse gerisini anlayın artık…”
Ağustos 22
09:12 2022

Korkusuz yazarı Can Ataklı, AKP’ye yönelik eleştirileri ve en son “kral çıplak” çıkışıyla konuşulan eski TBMM başkanı Bülent Arınç’ın Manisa’daki partisinin mitinginde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik övgü dolu sözlerini eleştirdi.

Ataklı bugün yayımlanan “Bülent Arınç’ı bu hale düşürdülerse gerisini anlayın artık” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

  • AKP’nin ilk kurucu 5’inde yer alan Bülent Arınç’ı yıllardır diğerlerinden biraz ayrı tutarım. Nedenini ben de tam bilemiyorum ama sanki Arınç daha kimlikli kişilikli gibi gelirdi bana. Gerektiğinde partisini eleştiren, Erdoğan’a bile karşı çıkan özgül ağırlığı olan bir siyasi isim olarak görürdüm Arınç’ı. Sanki baskılar karşısında eğilip bükülmeyecek biri gibi düşünürdüm kendisini.
  • Daha kısa bir süre önce “Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir” demişti. Ama şimdi kendi seçim bölgesini ziyaret eden genel başkanına öyle bir sahip çıktı, öyle bir övdü ki, yaptığı eleştirilerin hiçbir hükmü kalmadı.
  • Ben ise hâlâ Arınç’a verdiğim değeri korumaya çalışarak ‘Acaba nasıl bir baskı altında kaldı da karakterini bu kadar zayıflattı?’ diyorum. Ama hemen vazgeçiyorum bu duygu ve düşünceden. Şöyle diyorum kendi kendime: “Bu yaşa gelmiş, siyasi olarak yapılacak her görevi yapmış, iktidarın gücünü iliklerine kadar hissetmiş biri bile korkuya kapılıp yalakalığa soyunuyorsa, bu ülkede iktidar siyaseti bitmiş demektir.”

Arınç, Manisa mitingi öncesi kürsüye çıkıp AKP ve Erdoğan’a oy istedi

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER