A3 Haber

İzmir’deki şüpheli ölümde “uyuşturucu” detayı: Aslıhan Sinem Çiçek’in ailesinin ifadeleri ortaya çıktı

İzmir’deki şüpheli ölümde “uyuşturucu” detayı: Aslıhan Sinem Çiçek’in ailesinin ifadeleri ortaya çıktı

İzmir’deki şüpheli ölümde “uyuşturucu” detayı: Aslıhan Sinem Çiçek’in ailesinin ifadeleri ortaya çıktı
Ağustos 23
09:57 2022

İzmir’de yol üzerinde baygın bulunduktan sonra yaşamını yitiren 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek’in şüpheli ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı. Sinem’in ailesi olaya ilişkin şüphelerini dile getirdi.

İzmir’de, iş görüşmesine gittikten sonra eve geri dönmeyen, kayıp başvurusu üzerine de hastaneye kaldırıldığı anlaşılan 18 yaşındaki Aslıhan Sinem Çiçek’in ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

İzmir’in Yamanlar semtinde ailesiyle yaşayan Aslıhan Sinem Çiçek, bir yandan kuaförlük eğitimi alıyor bir yandan da harçlığını çıkarıyordu.

Bir dönerciye iş başvurusu yapan Çiçek, aynı gün internetten motorunu satan biriyle buluşmuş, iş başvurusuna da o motorlu kişiyle gitmişti.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, başvurudan sonra da yine aynı kişiyle arkadaşı Helin’in evine gitti. Bir süre orada kaldı, sonra evden çıktı. Kendisini bekleyen beyaz bir arabaya binip uzaklaştı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Saatler sonra koma halinde bir yol kenarında bulundu. 26 Temmuz gecesi de hayatını kaybetti.

“Uyuşturucu hap kullandığını söylemişti”

Sinem’in en yakın arkadaşı ve son görüştüğü kişi olan 18 yaşındaki Helin Uludağ, ifadesinde “Sinem o gün yanımızda 10 dakika kadar kaldı. Kesinlikle hap ya da alkol kullanmadık. Sinem bize geldiğinde eli ayağı titriyor gibiydi, çok asabiydi, yerinde duramıyordu. Bir anda ‘Ben gidiyorum’ diyerek kalktı ve de gitti, bir daha da onunla irtibat kuramadık. Sinem son zamanlarda ‘şeker’ denilen uyuşturucu hap kullandığını bana söylemişti. Sinem’in motor sevdası vardı” dedi.

Soruşturmada şimdiye kadar tek tutuklu var. 28 yaşındaki motokurye Burak Kaya. Sinem’in bulunduğu yerin yakınında gözaltına alındığında üzerinde Sinem’in kanı vardı, Sinem’in cep telefonu da ondaydı. Suçlamaları kabul etmedi.

“Elinde açık bir yara vardı, kanıyordu”

Burak Kaya’nın ifadesi ise şöyle:

  • “O gün motosiklet ile benzin almak için gidiyordum. Sonra bir kadının çevreyolu ortasında dans ettiğini gördüm insanlık namına bu kızın yanına gittim, araba çarpmasın diye yolun kenarına çektim. Kız bu esnada halüsinasyonlar görüyordu. Elinde açık bir yara vardı, kanıyordu. Onu yol kenarına çekmeye çalışınca bana bir tokat attı, elindeki kan üzerime bulaştı. Bu şahsı yol kenarında bıraktım ve yürüyerek benzin almaya gittim. Yolda yürürken cep telefonu buldum. Telefon elimde benzin istasyonuna gittim. Bidon olmadığı için bana benzin vermediler. Geri döndüğümde polisler bana bir kızdan bahsettiler. Kızı yerde yatar şekilde gördüm. ‘Telefonu buldum’ deyip polislere verdim. Montta bulunan kırmızı lekeler kan lekesi değildir, siyah saplı bıçak da motorun alet çantasındaki bıçaktır. Bunları olay günü hiç kullanmadım.”

“Arkadaşlarının ifadeleri çelişkili”

Koma halinde bulunan ve kanında yüksek oranda uyuşturucu tespit edilen Sinem’in kesin ölüm sebebi ve herhangi bir istismara maruz bırakılıp bırakılmadığı ayrıntılı otopsi raporuyla belirlenecek.

Anne Remziye Çiçek, olaya dair bildiklerini şöyle anlattı:

  • “Sinem o gün ‘İşe gidiyorum’ diyerek hızlıca evden çıktı. Bir daha da görmedim. Son zamanlar bir motor hevesi vardı. ‘Çalışıp kendime motor alacağım’ diye tutturmuştu. Motorunu almak istediği çocukla da o gün buluşmuş. Motora bakmışlar. Sonra da motorcu onu Helin ve Berfin adlı arkadaşlarının evine bırakmış ve gitmiş. Sinem’in arkadaşları ‘Sinem eve geldiğinde çok sinirliydi’ diyor. Motorcu çocuk ise ‘İşe başlayacağı için çok mutluydu’ diyor. Kamera görüntülerine göre beyaz bir araba gelmiş. Sinem o arabaya binip gitmiş. Telefonda da en son saat 16.09’da online olmuş. Her şey o arabada. Arkadaşlarının ifadeleri çelişkili, o arabadakilerin kim olduğunu bildiklerini düşünüyorum. Sinem uyuşturucu kullanmazdı. Ambulans da geç gelmiş.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER