A3 Haber

Nebati: Dar gelirlilere yönelik iki yeni proje açıklanacak

Nebati: Dar gelirlilere yönelik iki yeni proje açıklanacak

Nebati: Dar gelirlilere yönelik iki yeni proje açıklanacak
Ağustos 23
11:48 2022

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuk olduğu televizyon programında “Dar gelirlilere iki yeni destek (İcra, haciz ve konut desteği) için çalışmalar tamamlandı, yakında açıklanacak” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in sorularını yanıtladı. Nebati, dar gelirliler için iki yeni projeyi devreye alacaklarını ve bu konudaki çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Nebati’nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

  • “Dar gelirlilere 2002’de 1,6 milyar lira destek veriliyordu, bugün 145 milyar lirayı aştı. Bütçe içindeki payı 1.3’den 5.1’e çıktı. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarının artması destek ihtiyacı hissettirdi. 4 milyon haneye destek veriyoruz. Dünyada en çok hanehalkını doğalgaz konusunda destekleyen ülkelerin başında geliyoruz. Doğalgazda hanelere sağladığımız destek yüzde 82’yi aştı, önümüzdeki dönemde de bunlara yönelik adım atılacak. Konut fiyatlarında ve kirada normalleşme gelmeye başladı. Dar gelirlilere iki yeni destek (İcra, haciz ve konut desteği) için çalışmalar tamamlandı, yakında açıklanacak.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER