A3 Haber

Diyanet, “Seçim için müftülere sahada çalışma talimatı verildi” iddialarını yalanladı: “Hukuki girişimler başlatılacak”

Diyanet, “Seçim için müftülere sahada çalışma talimatı verildi” iddialarını yalanladı: “Hukuki girişimler başlatılacak”

Diyanet, “Seçim için müftülere sahada çalışma talimatı verildi” iddialarını yalanladı: “Hukuki girişimler başlatılacak”
Ağustos 24
23:56 2022

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “İktidar, kaybettiği muhafazakâr seçmeni kazanmak için müftülere talimat verdi: ‘Sahaya inin'” başlıklı habere ilişkin yapılan açıklamada, “Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet gazetesinde yer alan “İktidar, kaybettiği muhafazakâr seçmeni kazanmak için müftülere talimat verdi: ‘Sahaya inin'” başlıklı haberdeki iddiaların yalan olduğunu belirterek, gazete hakkında hukuki girişimlerin başlatılacağını bildirdi.

Cumhuriyet gazetesinin, “İktidar, kaybettiği muhafazakâr seçmeni kazanmak için müftülere talimat verdi: ‘Sahaya inin'” başlıklı haberinde, “Diyanet, müftüleri “acele” toplantıya çağırdı. Toplantıya katılanlara, “Seçime dokuz ay kaldı, herkes sahada çalışsın” denildi. Müftüler, “Seçim propagandası mı yapacağız?” tepkisini gösterdi” ifadeleri yer alıyordu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, bugün yayımlanan habere ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

  • “Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “İmamlar seçim için sahada” başlığıyla verilen haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasında fayda mülahaza edilmiştir.
  • 15 Ağustos 2022 tarihinde Ankara’da Başkanlığımız yerleşkesinde başkanlık yöneticilerimiz ile il müftülerimizin katılımıyla bir istişare toplantısı düzenlenmiştir.
  • Toplantının seçimle ilgili yapıldığı ve müftülerden seçim öncesi sahaya inilmesi istendiği iddiaları yalandır.
  • Toplantıda ağırlıklı olarak yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce Kur’an Kurslarımızın sorunları görüşülmüş, ayrıca başkanlığımız yayınlarının toplumumuzun geniş kesimlerine ulaştırılması hususu değerlendirilmiştir. Yine aynı toplantıda başkanlığımız ile il müftülüklerimiz arasındaki koordinasyonun artırılması da müzakere edilmiştir.
  • Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER