A3 Haber

Şırnak’ta katliam: Evli olduğu kadını ve üç kızını pompalı tüfekle katletti

Şırnak’ta katliam: Evli olduğu kadını ve üç kızını pompalı tüfekle katletti

Şırnak’ta katliam: Evli olduğu kadını ve üç kızını pompalı tüfekle katletti
Ağustos 24
19:44 2022

Şırnak’ın İdil ilçesinde Hasan Karaaslan, evli olduğu kadını ve üç kızını pompalı tüfekle öldürdü. Daha sonra silahıyla birlikte polise giderek teslim olan Karaaslan, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Şırnak’ın İdil ilçesinde 40 yaşındaki Hasan Karaaslan isimli erkek, evli olduğu Leyla Karaarslan ve üç kızını pompalı tüfekle öldürdü, daha sonra silahıyla birlikte polise giderek teslim oldu.

İdil ilçesi Yeni Mahalle Botaş Caddesi’nde, 24 Ağustos 01.30 sıralarında, Hasan Karaaslan isimli erkek, evde uyudukları sırada eşi Leyla ile kızları 17 yaşındaki Derya, 16 yaşındaki Melek  ve 13 yaşındaki Şerife Karaaslan’ı pompalı tüfekle başlarından vurarak öldürdü.

Silahıyla polise gitti

Hasan Karaaslan, daha sonra silahıyla birlikte polise giderek eşini ve çocuklarını öldürdüğünü bildirdi. Hasan Karaaslan, gözaltına alınırken olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, 4 kişinin cansız bedenleriyle karşılaştı.

Kafalarına isabet eden mermilerle yaşamlarını yitirdikleri belirlenen anne ve 3 kızının cansız bedenleri otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

İki çocuk komşular sayesinde kurtulmuş

Eşini ve üç kızını öldüren Hasan Karaaslan’ın daha sonra annesinin hemen yandaki evinin bahçesinde uyuyan, yaşları küçük ve biri erkek iki çocuğunu da öldürmek için oraya yöneldiği ortaya çıktı. Silah sesleri üzerine bahçeye gelen komşuları gören Karaaslan’ın, daha sonra bu eyleminden vazgeçtiği ardından gidip polise teslim olduğu belirtildi.

Sekiz çocuğu olan Hasan Karaaslan’ın iki erkek çocuğunun da Karadeniz’e fındık toplamak için gittiği, bir çocuğunun ise İstanbul’da üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Hasan Karaaslan’ın, önce üç kızını daha sonra silah sesleri üzerine uyanan ve çığlık atmaya başlayan eşini öldürdüğü belirtildi.

İlk ifadesi ortaya çıktı

Şırnak’ın İdil ilçesinde eşi Leyla ile kızları Derya, Melek ve Şerife Karaaslan’ı pompalı tüfekle öldürdükten sonra polise teslim olan Hasan Karaaslan’ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Karaaslan’ın, ifadesinde, “Sesler duydum. Beni öldüreceklerini düşündüm. Ben de sıktım. Eşim diğer odaya kaçtı. Onu da diğer odada vurdum” dediği öğrenildi.

Tutuklandı

Şırnak’ın İdil ilçesinde, eşi Leyla ile kızları Derya, Melek ve Şerife Karaaslan’ı pompalı tüfekle öldürdükten sonra polise teslim olan Hasan Karaaslan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Anne ile üç kızı yan yana defnedildi

Şırnak Devlet Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin ardından Leyla ile kızları Derya, Melek ve Şerife Karaaslan’ın cenazeleri, İdil ilçesine bağlı Sırt köyüne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından anne ile kızları, gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER