A3 Haber

Gülşen hakkında gözaltı kararı: İfadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

Gülşen hakkında gözaltı kararı: İfadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

Gülşen hakkında gözaltı kararı: İfadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü
Ağustos 25
12:35 2022

Şarkıcı Gülşen, evinden alınarak ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili söylediği sözlerin yer aldığı bir video, bugün bazı basın organlarında yayınlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan resen soruşturma” başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından Gülşen isimli şarkıcının sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı TCK 216. madde kapsamında resen soruşturma başlatılmış olup kolluk görevlilerine, mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’mızda hazır edilmesi talimatı verilmiştir.

Yazı gönderildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı verdiği konser esnasında kullandığı bir cümle nedeniyle şarkıcı Gülşen için İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne yazı gönderdi. Gülşen’in yaptığı konuşma tespit edilip tutanağa dökülecek.

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alınarak mevcutlu olarak ifade vermek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

Eşi Gülşen’i görmeye gelen Ozan Çolakoğlu emniyetten ayrıldı

Gülşen’in eşi yapımcı Ozan Çolakoğlu gözaltında olan eşini görmek için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Bir süre burada kalan Ozan Çolakoğlu ayrıldı. Basın mensuplarının sorularına yanıt vermedi.

AKP’li isimler hedef almıştı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Gülşen’i hedef aldı.

Çelik, Gülşen’in toplumun belirli bir kısmını “sapıklık” söylemiyle hedef aldığını öne sürerek, “Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır” dedi.

“Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk” görüşünü paylaşan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş paylaşımında, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Numan Kurtulmuş ise şu ifadeleri kullandı: “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. “İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.”

MEB, hukuki süreç başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gülşen’in bir imam hatip mezunu ile ilgili sözleri gerekçesiyle hukuki süreç başlattı.

Konuya ilişkin Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER