A3 Haber

Rusya dün vurmuştu: Çapline tren istasyonu saldırısında ölü sayısı artıyor

Rusya dün vurmuştu: Çapline tren istasyonu saldırısında ölü sayısı artıyor

Rusya dün vurmuştu: Çapline tren istasyonu saldırısında ölü sayısı artıyor
Ağustos 25
16:46 2022

Ukrayna, Rusya’nın Çapline kasabasında tren istasyonuna yaptığı saldırıda 25 kişinin öldüğünü açıkladı. Rusya tarafından yapılan açıklamada ise 200 Ukrayna askerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Ukrayna’nın doğusundaki Çapline tren istasyonuna düzenlenen saldırıyla ilgili Ukrayna ve Rusya tarafından açıklamalar yapıldı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kiril Timoşenko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Çapline kasabasında füzelerin isabet ettiği alanda arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Timoşenko, “Rus işgalcilerin, konutları ve tren istasyonunu bombalaması sonucu ikisi çocuk 25 kişi öldü, 31 kişi yaralandı.” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne hitap eden Zelenskiy, “Rusya’nın ele geçirdiği Donetsk’in yaklaşık 145 kilometre uzağındaki Çapline’e kasabasına düzenlenen Rus saldırısında bir yolcu treninin hedef alındığını” söyledi. Zelenskiy ölenlerin beşinin bir arabanın içinde yanarak hayatını kaybettiği açıklandı. Zelenskiy, 11 yaşındaki bir çocuğun da yıkılan evinde öldüğünü ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini paylaştı.

Rusya: 200 Ukrayna askeri öldü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov ise Rusya’nın İskender füzelerinin Ukrayna’nın Dnipropetrovki bölgesindeki tren istasyonunu vurduğunu teyit etti. Açıklamada 200 Ukrayna askerinin öldürüldüğü bildirildi. Konaşenkov, Ukrayna askerinin ve askeri teçhizatın Donbas’taki çatışma bölgesine gittiğini ifade etti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER