A3 Haber

Gülşen’in tutuklanmasına tepki yağdı: Yandaş Nagehan Alçı bile “hukuk cinayeti” dedi…

Gülşen’in tutuklanmasına tepki yağdı: Yandaş Nagehan Alçı bile “hukuk cinayeti” dedi…

Gülşen’in tutuklanmasına tepki yağdı: Yandaş Nagehan Alçı bile “hukuk cinayeti” dedi…
Ağustos 26
08:56 2022

Gülşen’in tutuklanmasına tepkiler büyüyor… Her parti ve görüşten tanınmış isimler, tutuklamaya tepki gösterdi.

Şarkıcı Gülşen’in, bir konserinde “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülşen hakkında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Gülşen’in tutuklanmasına siyasilerden tepkiler geldi.

Dört ay önce konserinde imam hatipliler ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen tutuklandı.

  • Muharrem İnce: Gülşen’in sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Bu sözler nedeniyle tutuklanmasını da doğru bulmuyorum. Yeter artık! Yargıyı iktidarın sopası olarak kullanmaktan vazgeçin.
  • TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil: Bu düzen yıkılacak. Tüm suç ortakları da altında kalacak.
  • Derya Uluğ: Gülşen için bu kadar hızlı ilerleyen adalet sisteminden, çocuk ve kadın tacizcilerine, katillerine, onlarca sayamayacağım suçu işleyip sokaklarda dolaşan baş tacı edilenler için de aynı adaleti bekliyoruz. Hızlıca!
  • Hadise: Çok üzgünüm… Hepimiz insanız, yanlışlar ve hatalar yapabiliriz çünkü insanız! Özür dilemek, özür dileyebilmek büyük bir erdemdir ki özür dilendi. Size soruyorum, kadınları vahşice öldüren, iki ay yatar çıkarım diyen adamları, çocuklarının yanında karısını döven adamları bugün Gülşen’in tutuklandığı gibi tutuklasalardı kaç tane kadın bugün hayatta olurdu?
  • Nagehan Alçı: Gülşen’in tutuklanması tam bir hukuk cinayeti. Yargısal aşırılık bu. Yapmayın etmeyin sayın savcılar, sayın hakimler. İnsaf lütfen. Adalet mi şimdi bu? Gülşen’in sözleri çok çirkindi ama özür metni çok samimi, çok içtendi. Numaradan bir özür değildi. Gülşen özgürlüğüne kavuşmalı…
  • Ali Babacan: Gülşen’in sözleri inciticiydi, kendisi de kabul etti. Hiçbir hakaret tasvip edilemez. Ama bunun karşılığı tutuklama olmamalıydı. Özür dileyen birine ceza sopasıyla çullanan zihniyet ne adalet ne de merhamet sahibidir. Tutuklu yargılama istisna olmalıdır.
  • Edis: Üzüntüm tarifsiz. Herkesi ve her şeyi anlayabilmekle beraber bir sanatçının, yakın arkadaşım olan meslektaşımın söylemlerinden ötürü cezaevine gönderilmesi beni yıkmıştır. Arkadaşımın samimi beyanlarına inanıyorum. Türk adaletinden kararını yeniden gözden geçirmesini bekliyorum. Bu devran döndüğünde sanatçılar bu kadar acımasız olmayacak bilesiniz.
  • CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Utanmaz zihniyet “Makara Bakara” diyen bir tiplemeyi Büyükelçi yap! Sapığı İşkur müdürü yap! Silivri emniyet müdürünün katilini içişleri bakanı yap sonra yasada tutuklamayı gerektirmeyen bir suç isnadından dolayı bir sanatçıyı tutukla! Siz seccade Cambazısınız din düşmanısınız!
  • CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: Şarkıcı Gülşen ışık hızıyla tutuklandı. Kur’an ile alay edenler büyükelçi yapıldı. Çocuklara tecavüz edenler “Bir kereden bir şey olmaz” diye aklandı. Katiller, mafyalar, teröristler, uyuşturucu kaçakçıları dışarıda, Gülşen içeride. İki yüzlülüğününüz yerin dibine batsın!
  • Zeynep Bastık: Yıllardır şarkılarıyla toplumun her kesimini bir araya getirmiş Gülşen’in arkadaş arasındaki tek cümlesiyle, toplumu ayrıştırmaya çalıştığını düşünmek? Hele ki hatasının farkına varıp özrünü dilemişken… Çok üzgünüm ve kaygılıyım!
  • Aynur Aydın: Gülşen sırf onların istediği gibi giyinmediği, davranmadığı için tutuklandı. Canım acıyor gerçekten. Sustukça sıra bize de gelecek arkadaşlar! Tüm sanatçı arkadaşlarım lütfen susmayın! Ses olalım.
  • Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: Gülşen tutuklandı. Sıra namaz kılmayanlar öldürülmeli diyende değil mi?
  • İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray: Gülşen’in Imam Hatip için söylediğini eleştiriyorum. Aynı fikirde değilim. Ama herkesin fikirlerini özgürce söyleyeceği bir ülke için canımı verebilirim. Unutmayın 12 Eylül darbecileri de Bülent Ersoy’la uģraşıyordu.. Bugün Evren’i yargılayanlar Ersoy’u Saray’da ağırladılar.
  • Cem Say: Yargı ve üniversite gibi kurumların görevi gerçeğin ne olduğunu ortaya koymak. İşte bu yüzden bu kurumlar özerk olmalı, kimseden emir almamalı, mensupları da liyakat ilkelerine göre seçilmeli.
  • Harun Tekin: Dayattıkları gibi olmadığı, giyinmediği, konuşmadığı için bugün bir kadın sanatçı tutuklandı.
  • Selda Bağcan: Gülşen’i hemen serbest bırakın. Bunca şöhreti ile nereye kaçacaktı…
  • Canan Kaftancıoğlu: Yanlışı hissetmek ve özür dilemek o kadar kıymetliydi ki… Siyasallaştırılan ve araçsallaştırılan ve hatta düşmanlaştırılan yargı eliyle #Gülşen’i tutuklamakla kalmadınız sadece; barışmak, af dilemek, affetmek gibi insani erdemlere saldırdınız bir kez daha.. İnadına barışacağız!
  • Mirgün Cabas: Biri Gülşen’i öldürse, katilinin yakalanıp tutuklanması bu kadar hızlı olmazdı. Bravo AKP yargısı, böyle devam et!
  • Ümit Özdağ: Gülşen’in Nisan 2022’de kurduğu yanlış cümlenin bugün servis edilmesi meselenin hukuki değil psikolojik operasyon olduğunu gösteriyor. Medya SPK başkanı ile ilgili rüşvet iddiası ve Zafer Partisinin suç duyurusunu değil Gülşen’i konuşuyor. İslam’a zararı Gülşen değil AKP veriyor.
  • Gaye Su Akyol: Korku imparatorluğunda sıradan bir gün; suçlu ilan et, suç yarat, linç örgütle, devletin organlarını kullanarak hukuksuzca cezalandır. Yıllardır kadınlara, lgbti+’lara, azınlıklara karşı sistematik olarak nefret suçu işleyen bir güruh ve yardakçıları, yargılanacaksınız.
  • Mabel Matiz: Gülşen derhal serbest bırakılmalı.
  • Sıla Gençoğlu: Adalet herkese lazım, hep lazım ve herkese eşit lazım. Tutuklamak nedir?
  • Şamil Tayyar: Gülşen’e tek ses tepki gösterenlerin tutuklamada ayrışmaları, kararın vicdanlarda tam karşılık bulmadığını gösteriyor. Suç ve ceza arasında doğru orantı kurulmadığında doğal sonuç budur. Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek.
  • CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel: İfadelerin, sözlerin hapsedildiği bir ülke demokrasi olamaz. Gülşen’in özrü tartışmayı kapatmak için yeterliyken talimatla verilen bu karar, maksatlıdır, tüm gençlere tüm sanatçılara göz dağıdır. Tutuklama kararı tam bir hukuksuzluktur. Gülşen derhal serbest bırakılmalıdır.
  • Aslı Şafak: Kimseyi öldürmemiş, ihaleye fesat karıştırmamış, hırsızlık yapmamış bir kadını tutuklamakta gösterilen hız, kadınları erkeklerden korumak için gösterilseydi katledilenler hala hayatta olurdu. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar.
  • Timur Soykan: Gülşen tutuklandı. Ensar Vakfı’nda, Kuran Kurslarında, Diyanet’e bağlı kurumlarda, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz edilmesine ses çıkartmayanlar şimdi zaferlerini kutluyor. Ensar Vakfı’nın soruşturulmasını engelledikten sonraki gibi çok mutlular…
  • Alican Uludağ: Festivalleri yasaklayan zihniyetle, Gülşen’i tutuklatan anlayış aynıdır. Gülşen, inşa edilmeye çalışılan faşizan rejime aykırı davrandığı için tutuklandı. Buna hizmet edenler, yarın bu faşizan rejimin altında kalacak.
  • TİP Genel Başkanı Erkan Baş: AKP’li Ömer Çelik, Gülşen hakkında şunları söylemiş; ‘Toplumun bir kesimini ‘sapıklık’ iddiası ile hedef almak insanlık ayıbıdır. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk’. Not edelim; Genel Başkanı milyonlarca insana “sürtük” diyen partinin sözcüsü diyor bunu…
  • Ahmet Ümit: Gülşen kendisine isnat edilen suçtan en yüksek cezayı alsa ve mahkeme hukuki hiçbir indirim uygulamasa bile hapis yatmayacaktı. Gülşen’i tutukladılar. Tutuklanmayı gerektiren suç nedir? Gerçekten burada bir insanı hapse attıracak suç nedir? Ey hukukçular, bir kadını özgürlüğünden mahrum bırakacak suç nedir, açıklar mısınız?
  • Nihal Bengisu Karaca: Ben de bir imam-hatipliyim. Gülşen’in hakaretinden ben de incindim ve tepkimi bir yazı yazarak verdim. Ancak bu ilk kez olmadı. Daha önce de Erol Mütercimler benzerini yaptı, o da özür dilemiş, ceza almış ama tutuklanmamıştı. Neden Gülşen tutuklanıyor? Burada amaç nedir?
  • Hande Yener: Gülşen serbest bırakılsın.
  • Sol Parti: Fiili şeriat rejiminin tüm gerici odakları dağıtılmalıdır! Tecavüzcüler aklanırken gerici odakların hedef göstermesiyle karar veren yargı bir grup gericinin talimatıyla hareket ediyor. Gerici düzeninizi yıkacağız.
  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Mahkemenin yaptığı, Gülşen’in yaptığından çok daha büyük bir suç. Gülşen hakaret etti; mahkeme, hukuku katletti.
  • Armağan Çağlayan: Tutuklamak nedir yahu? İnanılır gibi değil! Zaten görüntüler var. Söylediğini kabul ediyor. Sulh ceza hakimi delil karartacağına hükmettiyse demek! Karartılacak delil mi var ki?
  • Atilla Taş: Gülşen’e, bana jet hızıyla işleyen hukuk sistemine şapka çıkarıyorum. Sedat Peker 1.5 yıldır neler anlatıyor tık yok. Sonra da gel hukuk var de. Hah! Demek Gülşenmiş suçlu, helal olsun! Artık tüm ülke huzur içinde uyuyabilir.
  • Fikri Sağlar: Gülşen’e şak diye soruşturma açan savcılar, Sedat Peker’in 2 yıldır ortaya döktüğü pislikle ilgili ölü taklidi yapıyor. Nerdesiniz savcılar?
  • İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç: İmam Hatipli olarak yazıyorum: Gülşen, sözlerinden dolayı kınanabilir, özür dilemesi istenebilir ama hakkında soruşturma açılıp tutuklanmak istenmesi inanın çok saçma. Öbür yanda açıkça namaz kılmayanların öldürülebileceğini söyleyen kişi için hiçbir şey yapılmaması çok vahim. İmam Hatipler için devletin kurumları peş peşe açıklama yapıyor. Ama aynı kurumlar, namaz kılmayan öldürülebilir, oruç tutmayan sopalanır, diyen Sifil ve Konakçı için sessizler. Bu ne anlama geliyor? Şimdi birileri oruç tutmayanlara ve namaz kılmayanlara saldırırsa ne olacak?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER