A3 Haber

İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Adnan Oğuz Akyarlı yaşamını yitirdi

İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Adnan Oğuz Akyarlı yaşamını yitirdi

İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Adnan Oğuz Akyarlı yaşamını yitirdi
Ağustos 26
10:39 2022

İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Adnan Oğuz Akyarlı bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir Kent Konseyi başkanı, İzmir Kent Konseyleri Birliği kurucu dönem sekreteri, Konak Kent Konseyi onursal başkanı Prof. Adnan Oğuz Akyarlı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Prof. Akyarlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürütüyordu.

Adnan Oğuz Akyarlı kimdir?

1949’da Adapazarı’nda doğmuş; ilköğrenimini Mardin, Bursa ve Edremit’te, orta öğretimini Edremit Lisesi’nde, lise eğitimini Eskişehir Atatürk Lisesi’nde yapmıştır. 1971’de İTÜ İnşaat Fakültesi’nden inşaat yüksek mühendisi olarak mezun olan Akyarlı, 1975’te doktor mühendis, 1980’de kıyı ve liman yapıları dalında doçent, 1987’de hidrolik ve 1988’de deniz teknolojisi dallarında olmak üzere iki kez profesör unvanı almıştır.

1972-1998 sürecinde Ege ve Dokuz Eylül üniversiteleri inşaat mühendisliği bölümleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nde çeşitli düzeylerde yönetim sorumlulukları alarak sürdürdüğü görevinden Temmuz 1998’de emekli olarak ayrılmıştır.

1998-2009 arasında Türkiye-Belçika ortaklığı olan bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışmış, çok sayıda Holding Şirketi’nde yönetim kurulu üyesi olmuş, Kireç Sanayicileri Derneği Teknik Komitesi Başkanı olarak görev yapmış, patentle sonuçlanan iki AR-GE çalışmasının yönetimini üstlenmiştir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER