A3 Haber

Kahramanmaraş’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale

Kahramanmaraş’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale

Kahramanmaraş’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale
Ağustos 28
15:31 2022

Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesinin Kısıklı Mahallesi’nde öğle saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması yaptığı belirtildi.

Onikişubat’ın Kısıklı Mahallesi’ndeki ormanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye 6 arazöz, 6 ilk müdahale aracı, 2 su tankı ve 4 itfaiye aracı ile 65 kişilik personel sevk edildi. Alevlere havadan da 5 yangın söndürme helikopteriyle müdahaleye başlandı.

İkinci yangın çıktı

Kahramanmaraş’ın Kısıklı mevkisindeki yangın devam ederken, Dulkadiroğlu ilçesinin Bulanık Mahallesi’ndeki ormandan da alevler yükseldi. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin kısa sürede müdahalesiyle alevler, söndürüldü. Bulanık’taki yangında 1 hektar alan zarar gördü.

Gece görüşlü helikopterler sevk edildi

Yangının çıktığı bölgedeki arazinin gerek sarp oluşu gerekse de şiddetli rüzgarın etkili olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yürütülüyor. Ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, 20 arazöz daha bölgeye sevk edildi. Yangın söndürme helikopteri sayısı ise 10’a çıkartıldı.

Kontrol altına alındı

Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat ilçesinin Kısıklı Mahallesi’nde öğle saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Ekiplerin soğutma çalışması yaptığı belirtildi.(DHA)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER