A3 Haber

Abdullah Gül’den “30 Ağustos” açıklaması: Çok şükür hasta değilim

Abdullah Gül’den “30 Ağustos” açıklaması: Çok şükür hasta değilim

Abdullah Gül’den “30 Ağustos” açıklaması: Çok şükür hasta değilim
Ağustos 29
16:50 2022

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bayramlara katılmamak için hasta olduğu iddialarına yanıt vererek, “Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde katılmam gereken tüm bayramlara katıldım” dedi.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hakkında çıkan ‘her milli bayramda hastalanıyor’ iddialarına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

Gül, Twitter hesabından paylaştığı videoda, “Hakkımdaki insafsız bir yalana cevabımdır” diyerek cumhurbaşkanlığı görev süresince katılmış olduğu milli bayram ve anma törenlerinin görsellerini de paylaştı.

“Katılmam gereken tüm bayramlara katıldım”

Gül paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

  • “Yarın 30 Ağustos, çok şükür hasta falan değilim ama yalan söylemek ve önyargılı davranmak çok büyük bir hastalık. Ancak kasıtlı olarak yalan söylemek ise ahlaki bir sorun. Benim Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde milli bayramlara katılmadığım anıtkabir ziyaretleri yapmadığımı uzun süre birileri aleyhimde anlattı. Bunları yalanlamayı zül kabul ettim. Ne zaman ki hiç ummadığım kişilerde buna inanmaya başladı o zaman bu açıklamaya mecbur kaldım. Öncelikle şunu hatırlatmak isterim 7 yıl cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde katılmam gereken tüm bayramlara katıldım ve gurur duydum. Onların en iyi şekilde kutlanmalarını sağladım.
  • Benden önce 30 Ağustos Zafer Bayramlarının resepsiyonları ordu evlerinde yapılırdı. İlk defa cumhurbaşkanı olarak onları uhdeme aldım ve Çankaya’da çok daha görkemli bir şekilde kutlanmalarını sağladım. Anıtkabir ziyaretlerini yapmamam ise söz konusu değildi. Hatta bazen ziyaretler konusunda problemler gördüğümde hep müdahaleci oldum.

“Yalnızca bir kez katılmadım”

  • 7 yıllık cumhurbaşkanlığı sürecim içerisinde bir kez Kırgızistan ziyareti sırasındaki rahatsızlığım sebebi ile merasimlere katılamadım. Onun da sebebi şudur. Kırgızistan’daki Türk Konseyi zirvesine gidiyordum. O günlerde Gaziantep’te teröristlerin şehit ettiği 10 askerimiz vardı. Onları arkamda bırakıp gitmek istemedim. Onların cenaze merasimlerine katıldım, yaralıları hastanede tek tek ziyaret ettim sonra da seyahatimi yaptım.
  • Ne yazık ki doktorlar zaten seyahat yapmamam için uyarıda bulunmuşlardı ama bu seyahatte bir iç kulak kanaması geçirdim. Dönünce hastanede 1 hafta kalmak zorunda kaldım. Böyle bir insani meseleyi bile uzun süre bilerek aleyhimde propaganda yapanları artık sizlere havale ediyorum. Bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER