A3 Haber

Gülşen ev hapsi kararıyla tahliye edildi

Gülşen ev hapsi kararıyla tahliye edildi

Gülşen ev hapsi kararıyla tahliye edildi
Ağustos 29
13:22 2022

İmam hatiplerle ilgili dört ay önceki sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen tahliye edildi. Gülşen hakkında ev hapsi kararı verildi.

İstanbul Ataşehir’de 30 Nisan’da verdiği bir konserde imam hatiplilerle ilgili sözleri yeniden gündeme getirilerek hedef gösterilen sözleri nedeniyle tutuklanan Gülşen için mahkeme tahliye kararı verdi.

Nisan ayında verdiği konserde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntülerin sosyal medyada yeniden dolaşıma sokulması hakkında önce soruşturma başlatılan, ardından da tutuklanan Gülşen, avukatlarının yaptığı itirazın kabul edilmesinin ardından dördüncü gününde tahliye oldu.

Şarkıcı Gülşen’in, ev hapsine karar verilerek tahliyesine karar verildiği öğrenildi.

Cezaevinden çıktı

Gülşen, İstanbul’daki Bakırköy Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Gülşen’in avukatı Emek Emre, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda basın mensuplarına açıklama yaptı. Emre, Gülşen’in tutukluluk halinin sonlandırılmasından dolayı mutlu olduklarını, ancak ev hapsinin kaldırılması için talepte bulunacaklarını belirterek “Tahliye hususunda çok mutluyuz. Geçen hafta perşembeden beri üzüntülü ve endişe edici bir süreç yaşadık. 25 Ağustos Perşembe sabahı emniyet güçleri, adli kolluk müvekkilin evine gidip ‘İfadeye çağrılıyorsunuz, bizimle gelmeniz lazım’ demek akabinde esasen usulsüzlükler o andan itibaren başlamıştı” dedi.

Emre gözaltı süreciyle ilgili ise, “Nisan ayında sarf edildiği iddia edilen çok rahatsız edici sözler var. Fakat bunun 25 Ağustos tarihinde bir suç üstü hali ihtiva etmediği çok ortada. O yüzden müvekkilin ifadeye alınış noktasında usulsüzlükler ve hukuksuzluklar baş göstermişti” diye konuştu. Tutuklamanın yapılabilmesi için kuvvetli bir delil olması gerektiğini ifade eden avukat Emre, oradaki sözlerin isnat edilen edilen suçun oluşması için yeterli olmadığını, çünkü kamu güvenliğinde acil bir tehlike oluşturmadığını vurguladı. Yargıtay’ın Gülşen’in tutuklandığı TCK 216/1. maddesi ile ilgili içtihatları olduğunu, şiddet teşvikinde bulunmayan soyut kavramların bu suçu oluşturmadığını ifade eden avukat Emre, “Bugün çok mutluyuz. İtirazımız neticesinde mahkeme değerlendirdi ve tutukluluk halini sonlandırdı” ifadelerini kullandı.

Avukat Emek Emre: Ev hapsine itirazda bulunacağız

Emre ev hapsi ile ilgili ise “Yine kişinin seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bir maddedir. Tutuklamanın kaldırıldığı mahkemenin gerekçesinde, müvekkil Gülşen’in ‘kaçma şüphesi olmadığı ve delil karartma durumunun mümkün olamayacağı’ belirtilmişken buna rağmen bir ev hapsi uygulanması da bizim açımızdan hukukla çok bağdaşmamaktadır. Ev hapsi kararına yönelik de sulh ceza hakimliğine, bu kararın yeniden değerlendirilmesi, eğer mümkünse kaldırılması yönünde taleplerimiz olacak” şeklinde konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER