Site icon A3 Haber

Erdoğan: Bize F-35 vermiyorlarmış, umurumuzda değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Bize F-35 vermiyorlar, aldığımız savunma sistemlerine tepki gösteriyorlar, saçma sapan konulara kadar varan ambargolar uyguluyorlar. Açıkçası hiçbiri umurumuzda değil” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı Konseri öncesinde konuşma yaptı.

Yunanistan ve ABD’ye tepki gösteren Erdoğan, “Uluslararası hava sahasında NATO görevi icra eden F-16 uçaklarımıza Yunanistan’ın Girit Adası’na konuşlandırdığı Rus menşeli S-300 hava savunma sistemleri tarafından radar kilidi atılmıştır. Bir ülke uçağına radar kilidi atılması da düşmanca bir harekettir. Amerika, Türkiye’nin güvenlik ihtiyaçları için olduğunu ifade ettiği S-400 sistemleri almasını güya kendi uçaklarına tehdit olarak görmüştü. Şimdi aynı Amerika’nın Yunanistan’ın bir NATO gücüne karşı S-300 sistemlerini harekete geçirmesine nasıl cevap vereceğini merakla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bize F-35 vermiyorlarmış, aldığımız savunma sistemlerine tepki gösteriyorlarmış, saçma sapan konulara kadar varan ambargolar uyguluyorlar. Açıkçası hiçbiri umurumuzda değil. Biz bizden esirgenen her ürünü er ya da geç üretme kabiliyetine sahip bir ülkeyiz” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Yunan siyasetçiler bugün aynı yanlışta ısrar ediyor”

“Bu düşmanlık tüm NATO üyelerine yapılmıştır”

“Bizden esirgenen ürünleri yapma kabiliyetine sahibiz”

Exit mobile version