A3 Haber

Erdoğan’dan Yunanistan ve AB’ye tepki: Ege’de huzursuzluk çıkaran sadece maşadır

Erdoğan’dan Yunanistan ve AB’ye tepki: Ege’de huzursuzluk çıkaran sadece maşadır

Erdoğan’dan Yunanistan ve AB’ye tepki: Ege’de huzursuzluk çıkaran sadece maşadır
Ağustos 31
19:42 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, deniz ve hava harp okulu diploma töreninde konuştu. Konuşmasında Yunanistan ve AB’ye tepki gösteren Erdoğan, “Ege’de huzursuzluk çıkaran sadece maşadır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Yunanistan ve AB’ye tepki gösterdi.

Erdoğan, “Ege’de her fırsatta tacizleri ve terbiyesizlikleriyle huzursuzluk çıkartanların sadece maşa olduğunu, asıl mücadeleyi onların gerisindekilerle verdiğini biliyoruz. AB’nin bizimle ne ekonomik ne demokratik standartlarla mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaparken Türkiye’yi kapıda tutanları çok iyi biliyoruz. NATO’nun çok daha hafif gerekçelerle nerelere güç aktardığını gayet iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • “Birilerinin sırf ordumuzun insan gücü temin ve eğitim kapasitesine darbe vurmak için çıkardığı fitnelerin nasıl boş olduğunun ispatı işte burada karşımızdaki manzaradır.
  • Harp okullarımızın eğitim sürelerini 5 yıla çıkartarak, eğitim kapsamını genişletip, kalitesini arttırarak nitelikli askeri personel yetiştiriyoruz.
  • Bizim devlet geleneğimizde ordu, milletin değerleriyle teçhiz edilmiş bir kurumdur. Ne zaman ordumuz bu vasıflarından uzaklaştırılmışsa bizim için alarm zilleri başlamış demektir.
  • Kışla camilerinin kapatılması, asker ailelerine sergilenen ayrımcılık başta olmak üzere bu üzüntü verici gidiş hamdolsun tamamen geçmişte kalmıştır.
  • Heybeliada’daki tarihi Bahriye Mektebi Camii’ni yeniden ayağa kaldırıyoruz.

Yunanistan ve Batı’ya tepki

  • Ülkemizin yaklaşık 40 yılına mal olan terör saldırılarında sadece milletimizin değerlerine ve varlığına düşman teröristlerle değil onları üstümüze salanlarla da mücadele ettik.
  • Ege’de her fırsatta tacizleri ve terbiyesizlikleriyle huzursuzluk çıkartanların sadece maşa olduğunu, asıl mücadeleyi onların gerisindekilerle verdiğini biliyoruz. Doğu Akdeniz’de kopartılan gürültülerinin gerisindeki karın ağrılarının gayet iyi farkındayız.
  • AB’nin bizimle ne ekonomik ne demokratik standartlarla mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaparken Türkiye’yi kapıda tutanları çok iyi biliyoruz. NATO’nun çok daha hafif gerekçelerle nerelere güç aktardığını gayet iyi biliyoruz.
  • DEAŞ’la en etkin mücadele eden Türkiye’ye gözlerini ve kulaklarını tıkayanların en yakın şahidi biziz. Teröristlere yağdırılan silahları bize parasıyla satmayanların farkındayız.
  • Dün, ülkemize ve milletimize karşı husumetini ipini elinde tuttuğu kuklaları vasıtasıyla sergileyenler vardı, bugün de aynı yöntemi izleyenler var.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER