A3 Haber

Ünsal Ban’ın şoförünün evinde arama yapıldı, evrak yakan eşi ve baldızı gözaltına alındı

Ünsal Ban’ın şoförünün evinde arama yapıldı, evrak yakan eşi ve baldızı gözaltına alındı

Ünsal Ban’ın şoförünün evinde arama yapıldı, evrak yakan eşi ve baldızı gözaltına alındı
Ağustos 31
08:12 2022

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin eski rektörü, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’ın uzun yıllardır yanında çalışan ve aynı zamanda şoförü olan, gözaltındaki Ahmet K.’nin Gölbaşı’ndaki evine polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Ahmet K.’nin eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H.’nin, evrak ve dijital materyelleri yakarken yakalandığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, yurt dışına kaçmaya çalıştığı sırada önceki gün Muğla’nın Milas ilçesinde polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Hakkında, eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaştığı, tehdit ve şantajda bulunduğu şikayeti olan ayrıca THK Üniversitesi’ni zarara uğratmaktan çok sayıda davası bulunan Ünsal Ban’ın, ev satın aldığı, bu sayede golden vize sahibi olduğu ve çocukları için de 3 hafta önce golden vize aldığı Yunanistan’a gideceği tespit edildi.

Ban’ın uzun yıllardır yanında çalışan ve aynı zamanda şoförü olan, gözaltındaki Ahmet K.’nin Gölbaşı’ndaki evine polis ekiplerince operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon sırasında evde bulunan Ahmet K.’nin eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H.’nin, evrak ve dijital materyalleri yakarken yakalandığı öğrenildi. Ahmet K.’nin eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

Hakkında organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla yakalama kararı bulunan Sedat Peker, “Deli Çavuş” isimli Twitter hesabından eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı. Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER