A3 Haber

Tokatköy’deki yıkımı takip eden Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz’a polis saldırısı

Tokatköy’deki yıkımı takip eden Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz’a polis saldırısı

Tokatköy’deki yıkımı takip eden Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz’a polis saldırısı
Eylül 01
13:52 2022

“Kentsel dönüşüm” adı altında evlerin yıkımı için polislerin abluka altına aldığı Tokatköy’de haber yapmak için bulunan Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz, polisler tarafından kalkanlarla sert bir şekilde itilerek alandan çıkarıldı. Yılmaz, “Bir haberi takip etmek isteyen gazetecilere reva görülen durum bu” dedi.

İstanbul’da Beykoz ilçesinin Tokatköy Mahallesi’nde bir süredir kentsel dönüşüm adı altında sürdürülen dayatma dün gece saatlerinde de devam etti. Gece 03.00 sıralarında Tokatköy’e giren polisler, mahalleyi ablukaya aldı. Giriş çıkışların kapatıldığı mahalleye avukatlar ve gazeteciler alınmadı.

Tokatköy Mahallesi’ndeki hukuksuzluğu görüntülemeye giden Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz ve kameraman Murat Kibar’ın çekim yapması engellenmeye çalışıldı. Polis barikatının önünde anons yapması engellenen Yılmaz’ı polis, kalkanlarla itekleyerek alandan çıkardı. Yılmaz’ın “Bu yaptığınız hukuksuzluk, siz bize engel oluyorsunuz. Lütfen işimi yapmama engel olmayın” demesine rağmen polisler kalkanlarla Yılmaz’a sert bir şekilde vurarak dışarı sürdü.

Yılmaz, alandan çıktıktan sonra Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi’ne bağlandı. Yılmaz, “Dayak atıla atıla alandan çıkarıldık. Mahalle komple kapatılmış durumda. Vatandaşlar çıkmak istemiyor. Yukarıda ses bombaları atılıyor. Ses bombalarının atıldığı noktalarda da vatandaşlar çatılara çıkmış durumdaydı. Mahalleye giriş-çıkışa izin verilmiyor. Sabah saatlerinde avukatların girişine izin verilmemişti. Gazeteciler ise kesinlikle alınmıyor. Biz de alternatif yollardan girmiştik. Ama neredeyse dayak yiyerek dışarı atıldık. Her toplumsal olayda bu görüntülerle karşılaşır hale geldik. Bir haberi takip etmek isteyen gazetecilere reva görülen durum bu” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER