A3 Haber

Altın Portakal jüri üyeleri belli oldu: İşte o isimler…

Altın Portakal jüri üyeleri belli oldu: İşte o isimler…

Altın Portakal jüri üyeleri belli oldu: İşte o isimler…
Eylül 02
18:50 2022

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nın jürisi açıklandı

Jüri başkanlığını yönetmen-yapımcı-senarist Yeşim Ustaoğlu’nun üstlendiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın diğer jüri üyeleri Ahmet Mümtaz Taylan, Azra Deniz Okyay, Harun Tekin, Haydar Ergülen, Nurgül Yeşilçay ve Uğur İçbak oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi belli oldu.

Jüri başkanlığını yönetmen-yapımcı-senarist Yeşim Ustaoğlu’nun üstlendiği Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın diğer jüri üyeleri oyuncu-yönetmen Ahmet Mümtaz Taylan, yönetmen-senarist Azra Deniz Okyay, müzisyen Harun Tekin, şair Haydar Ergülen, oyuncu Nurgül Yeşilçay ve görüntü yönetmeni Uğur İçbak’tan oluşuyor.

Jüri başkanı Yeşim Ustaoğlu

59. Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinin başkanlığını; 1984 yılında ilk kısa filmi “Bir Anı Yakalamak” ile başlayan ve 2016’da Antalya Film Festivali’nin Uluslararası Yarışması’nda En İyi Film Ödülünü alan “Tereddüt”e uzanan filmografisinde, filmleri Venedik, Berlin, San Sebastian, Abu Dhabi, Moskova, Tokyo gibi festivallerden ödüller ile dönen, sinemanın auteur yönetmenlerinden, senarist ve yapımcı Yeşim Ustaoğlu yürütecek.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER