Site icon A3 Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Hüküm giymemiş KHK’lileri iade edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden alınanların göreve iade edileceğine ilişkin sözlerine açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, KHK’liler arasında beraat edenler bulunduğunu belirterek, “Onları göreve başlatacağız. Ancak gerçekten bir terör olayından ötürü mahkum olmuş, hapse girmişse zaten biz onu göreve istesek de iade edemeyiz” dedi

CHP lideri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararını da hatırlatarak, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi olayları nedeniyle tutuklanan Osman Kavala’nın da tahliye olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Sedat Peker’in ifşalarına da değinerek “Sedat Peker konuşmasın diye önlem almaya çalışıyor. Kendi çevresindeki adamlar zaten malı götürüyor, neden istifa ediyorlar, korkudan…İstifanın sebebini biliyorum, ucu saraya dayanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, TELE1 canlı yayınına katılarak, gündeme dair açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili soruya Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

HDP’li isimlerin Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarının hatırlatılıp, HDP’ye karşı tutumlarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hüküm giymemiş KHK’liler görevlerine iade edilecek”

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden alınanların göreve iade edileceğine ilişkin sözlerinin hatırlatılıp, “Gerçekten hepsini hemen göreve mi alacaksınız yoksa bir ölçü olacak mı?” sorusunu Kılıçdaroğlu şu şekilde yanıtladı:

“Sizce Türkiye’nin, bu helalleşme dediğiniz süreçte pek çok mağduriyet olduğu için bir affa ihtiyacı olacak mı?” sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Hiçbir affa gerek yok. Kişi itiraf ediyorsa zaten ona uygun hükümler var. Siyasi davalardan haksızlığa uğrayan her kişi için adalet tecelli edecek.” dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olduğu hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “Çıkacak” ifadesini kullandı.

Exit mobile version