A3 Haber

Polis kurşunuyla ölen genç: Valilik’ten “Polisin ayağı kaldırım taşına takıldı, silahı ateş aldı” açıklaması!

Polis kurşunuyla ölen genç: Valilik’ten “Polisin ayağı kaldırım taşına takıldı, silahı ateş aldı” açıklaması!

Polis kurşunuyla ölen genç: Valilik’ten “Polisin ayağı kaldırım taşına takıldı, silahı ateş aldı” açıklaması!
Eylül 04
09:26 2022

Mardin’de polis kurşunuyla ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve hayatını kaybeden Adem Kara için Valilik tarafından açıklama yapıldı. Polislerin takip sırasında ayağının taşa takıldığı ve silahın ateş aldığı iddia edildi.

Mardin Valiliği, Mardin’in Midyat ilçesi Işıklar Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarında önceki, gün iddialara göre “dur ihtarı”na uymadığı için polisler tarafından açılan ateş sonucu ensesinden vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybeden 21 yaşındaki Adem Kara’nın ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamada, 1 Eylül’de İlçe Asayiş Büro Amirliği görevlilerince Sanayi Mahallesi Cizre Caddesi’nde, “suç kayıtları mevcut iki şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma” yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, polislerin ayağının taşa takılması üzerine silahın ateş aldığı savunularak, “Çalışma sırasında Adem Kara ekiplerimizden kaçmaya çalışmış, bunun üzerine personelimiz tarafından havaya ikaz atışı yapılmıştır. Şahsın kaçmaya çalışmaya devam etmesi üzerine personelimiz takibe başlamış, bu sırada kaldırım taşına ayağının takılması sonucu silahı ateş almış ve Adem Kara yaralanmıştır. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Kara, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Adem Kara’nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Valilik açıklamasında ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Mardin’in Midyat ilçesi Işıklar Mahallesi’nde kurulan hayvan pazarında önceki gün, adli bir suçtan dolayı daha önce cezaevine giren ve tahliye olan Adem Kara, iddiaya göre “dur ihtarı”na uymadığı için polisler tarafından açılan ateş sonucu ensesinden vurularak ağır yaralanmıştı. Kara, kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili bir polisin gözaltına alındığı öğrenilmiş, görgü tanıkları olay yerinde ise dört polisin olduğunu aktarmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER