A3 Haber

Afganistan’daki Rus Büyükelçiliği önünde bombalı saldırı

Afganistan’daki Rus Büyükelçiliği önünde bombalı saldırı

Afganistan’daki Rus Büyükelçiliği önünde bombalı saldırı
Eylül 05
13:46 2022

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Rusya’nın büyükelçilik binası önünde bombalı saldırı düzenlendi, iki elçilik çalışanı yaşamını yitirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki büyükelçilik binasına yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki elçilik binası önünde bombalı saldırı düzenlendiği, iki elçilik çalışanının hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, “5 Eylül, Kabil saatiyle 10:50’de, Rusya Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümünün girişinin hemen yakınında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda diplomatik misyonun 2 çalışanı hayatını kaybetti. Afgan vatandaşlar arasında da hayatını kaybedenler var. Büyükelçilik, soruşturmayı yürüten Afgan güvenlik güçleriyle yakın temas halinde” denildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da patlamayla ilgili olarak “Tabii ki bu bir terör eylemidir, kesinlikle kabul edilemez. Genel olarak böyle bir terör eylemini şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Taliban yönetiminin Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Halid Zadran, basına yaptığı açıklamada, intihar saldırganının Rusya’nın Kabil Büyükelçiliği yakınında üzerine yerleştirdiği bombayı patlattığını söyledi. Saldırganın elçilik önündeki kalabalığa ulaşmasının Taliban güçlerince engellendiğini söyleyen Zadran, saldırıda 1 sivilin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER