A3 Haber

İmamoğlu “Mülklerimiz gasp ediliyor” demişti: İBB’ye ait yalılar da Hazine’ye devredildi

İmamoğlu “Mülklerimiz gasp ediliyor” demişti: İBB’ye ait yalılar da Hazine’ye devredildi

İmamoğlu “Mülklerimiz gasp ediliyor” demişti: İBB’ye ait yalılar da Hazine’ye devredildi
Eylül 05
16:20 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Hatice ve Fehime Sultan yalılarına el konulmak isteniyor” sözlerinin ardından Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, İstanbul Valiliği’nde toplandı. Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyeti, İBB’den alınarak Hazine’ye devredildi.

İstanbul Valiliği’nde toplanan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alarak Hazine’ye devretti.

Proje 2012’de bitecekti

2009’da imzalanan sözleşme ile yalılar restore edilip otel olacaktı. 2012’de bitirilmesi gereken proje atıl kaldı. Yalılar 2014’te İBB’ye geçti. Belediye bilirkişi süreci başlattı, sözleşme feshedildi. Şubat 2022’de koruma kurulu kararıyla müdahale talimatı verildi. Polis tarafından yalılara alınmadıklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Ne içeri girebiliyoruz ne teslim alabiliyoruz” diyerek şunları kaydetmişti:

  • “Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu marifetiyle İBB’nin mülkünü hazineye devretme girişimi. İBB’den tek üye. Karar verici yani valiliğin hükmü altına altı üye. Zaten karar altıya bir yazılmış. Binayı gasp ederek almayı hesaplıyorlar.”

Öte yandan İBB Genel Sekreteri, İBB Genel Sekreter yardımcıları, İBB meclis üyeleri, Boğaziçi İmar Müdürlüğü ve İBB Emlak Yönetim Daire ekipleri Ortaköy’de bulunan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarına alınmamıştı. İBB heyeti, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

Devir sonrası İmamoğlu’ndan ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün İBB’nin milyarlarca lira değerindeki 2 mülküne daha merkezi idare tarafından el konuldu. Hem hukuk nezdinde iflas etmiş bir dayatma, hem de halk nezdinde iflas etmiş bir yönetim anlayışı ile bir kez daha muhattap olduk. Hukuki olarak sonuna kadar konunun takipçisiyiz” diyerek yalıların Hazine’ye devredilmesine tepki gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER