A3 Haber

İzmir’de Tarkan konseri için kurulan platform çöktü

İzmir’de Tarkan konseri için kurulan platform çöktü

İzmir’de Tarkan konseri için kurulan platform çöktü
Eylül 07
23:33 2022

İzmir’de Tarkan’ın 9 Eylül’de vereceği konser için kurulan sahne çöktü. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarkan, “Bu arada ben yoldayım. İzmir’e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız” dedi.

İzmir’in 9 Eylül Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Tarkan’ın konser vereceği Gündoğdu Meydanı’nda kurulan dev platform çöktü.

İlk belirlemelere göre platform yakınında bulunan bir kişi yaralandı.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı ambulans ile Alsancak Devlet Hastanesi kaldırıldı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Truss aşırı yükü taşıyamadı

Çöküş; Tarkan, orkestra ve dansçıların yer alacağı sahnenin merkezine doğru gerçekleşti. Olay yerinde bulunan, sahne sistemleri uzmanı Seçkin Öner, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirtti. Öner, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Ana sahne organizasyonunu üstlenen firma bu alanda sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en iyi kuruluşlarından biridir. Nasıl böyle bir şey olduğu konusunda şaşkınız. Gördüğüm kadarıyla ana sahnenin ön kısmındaki truss üzerinde ışık, hoparlör ve dahili led ekranlar yaklaşık 15 ton ağırlığındaydı. Şiddetli rüzgar da yoktu. Truss bu yükü taşıyamamış olmalı” dedi.

“Tarkan’ın hayatta kalması mucize olurdu”

Çökmenin, Tarkan ve orkestrasıyla dansçıların yer alacağı merkeze doğru olduğunu belirten Öner, “Bu durumda hayatta kalmaları mucize olurdu. Ayrıca, çökmenin kalabalıkta yaratacağı panikle izdiham oluşabilir, insanlar can havliyle birbirini ezebilirdi. İyi ki konser akşamında olmadı. Olay esnasında personelin tamamına yakınının yemek molasında olması da çok büyük şans. Kelimenin tam anlamıyla facianın eşiğinden dönüldü. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz” diye konuştu.

Şimdi ne olacak?

Fakat, yüzbinlerce insanın ilgiyle beklediği etkinliğe 48 saatten az bir zaman kala platform çökünce “Şimdi ne olacak” sorusu gündeme geldi. Tunç Soyer’ın olayın ardından ilgili bürokratları ve uzmanlarla gece kriz masası oluşturarak hızla yeni bir çözüm arayışına girdiği belirtildi.

Tarkan: İzmir’e gidiyorum

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla yarın Kordonboyu’nda vereceği konser alanındaki dev çelik platformun çökmesine ilişkin “Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız” dedi.

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla, yarın (9 Eylül) Kordonboyu’nda vereceği konser alanındaki dev çelik platformun çökmesine ilişkin açıklama yaptı. Tevetoğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı yayınladı:

  • “İzmir’e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun
  • Bu arada ben yoldayım. İzmir’e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız”

Tunç Soyer’den açıklama

Kaza sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Tarkan’ın sahne alacağı konser alanında yaşanan kaza için çok üzgünüz. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmaması ile teselli buluyoruz. Konserle ilgili bilgilendirme yapacağız” dedi.

 

Tarkan: Nazar da çıktığına göre hazırız

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu, konser yapacağı sahnenin çökmesini ardından İzmir’e geldi. Hayranlarına sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafıyla seslenen şarkıcı, “Güzel İzmir yarın akşam Gündoğdu Meydanı’na hepinizi bekliyorum. Nazarımız da çıktığına göre İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılını büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER