A3 Haber

Kulis: İki bakanlık yeni sosyal yardım paketi için çalışma başlattı

Kulis: İki bakanlık yeni sosyal yardım paketi için çalışma başlattı

Kulis: İki bakanlık yeni sosyal yardım paketi için çalışma başlattı
Eylül 07
13:29 2022

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca taslağı sunulacak yeni düzenleme ile doğalgaz ve elektrik yardımından yararlanan aile sayısının artırılması, yardım miktarının da genişletilmesi hedefleniyor Söz konusu düzenlemenin ekim ayında açıklanması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılacak çalışma ile sosyal yardım paketinin kapsamının genişletilmesi bekleniyor. Yapılacak yeni düzenlemeyle doğalgaz ve elektrik yardımından yararlanan aile sayısı ve yardım miktarı da yükselecek. Sosyal yardım paketinin ayrıntılarının ekim ayında açıklanması bekleniyor.

NTV’den Ahmet Ergen’in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dün (6 Eylül) bir araya geldi. İki bakan, sosyal yardımlarla ilgili mevcut durumu gözden geçirip yeni dönemde uygulanacak sosyal yardım politikasını değerlendirdi.

Fatura desteği kapsamı genişleyecek

Yapılan toplantıyla sosyal destek paketinde hem mevcut uygulamaların geliştirilmesi hem de yeni sosyal destek uygulamalarının eklenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, enerji destekleri artacak. Desteklerden yararlanan nüfus sayısı ve destek miktarının da yükselmesi bekleniyor.

Konutlarda doğalgaz faturası için en düşük 450 lira ve en yüksek 1150 lira ödeme yapılıyor. Doğalgaz faturası desteği, yılda iki kez sağlanıyor. Elektrik faturası desteği ise 216 liraya kadar veriliyor.

Çocuklara eğitim yardımı yapılacak. Eğitim hayatı süren çocuklar için ailelere nakit yardım yapılacak. Böylece okula giden çocuklar için sağlanan kitap ve okul araç gereci yardımlarına nakit yardım da eklenecek. Toplantıda, aile destek yardımının da genişletilmesi ele alındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER