A3 Haber

TÜGVA’dan yaz okulu etkinliği: Şeriat gösterisi

TÜGVA’dan yaz okulu etkinliği: Şeriat gösterisi

TÜGVA’dan yaz okulu etkinliği: Şeriat gösterisi
Eylül 07
19:01 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), yaz okulu projesi için yürüyüş düzenlendi. “Yaz okulu kapanış programı” kapsamında şeriat gösterisine dönen etkinlikte çocuklar tekbirlerle yürütüldü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da kurucuları arasında yer aldığı ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Diyarbakır’da “Yaz Okulu Projesi Kapanış Programı” kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

Dağkapı Meydanı’ndan Fatihpaşa Camisi’ne kadar yapılan yürüyüşe TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, eğitmenler ve ortaokul öğrencileri katıldı. Sık sık tekbir getirilen yürüyüşün ardından Fatihpaşa Camisi’nde namaz kılındı.

Takke takılan çocuklar tekbirlerle yürütüldü.

“120 bin çocuk eğitime katıldı”

Eminoğlu, Türkiye genelinde düzenledikleri yaz okulu projesi kapsamında 120 bin öğrencinin, Diyarbakır’da 5 bin öğrencinin eğitimlere katıldığını söyledi.

Kurslarda emeği geçenlere teşekkür eden Eminoğlu, “Fatihpaşa Camisi’nin sembolik olarak bizim için bir anlamı var. Özellikle Sur olaylarında da PKK’lılar tarafından hedef gösterilmişti, yakılmıştı, yıkılmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde buralar tekrar ihya edildi. Biz de özellikle bunları unutmamaları adına gençlerimizi buraya getirdik. Buraları görsünler. Geçmişlerini, tarihi iyi bilsinler” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER