Site icon A3 Haber

MHP’li Büyükataman’dan seçim açıklaması: Bir ay erkene alınabilir

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Belki Haziran ayında Kurban Bayramı, üniversite sınavlarının olması gibi bir takım gerekçelerden kaynaklı bir ay seçimleri öne alma ihtimali söz konusu olabilir” diye konuştu.

Genel seçime dokuz ay var. Erken seçim iddialarına karşın iktidar, seçim düzenlemesiyle birlikte bu tartışmaların sona erdiğini söylüyor. Çünkü yeni seçim yasasının uygulanabilmesi için üzerinden bir sene geçmesi gerekiyor.

Diğer yandan muhalefet, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağını da tartışmaya açtı. Bunun aşılması için seçimlerin erkene alınması gerekiyor.

Daha önce siyasi kulislerde bir süreden beri genel seçimlerin bir ay öne alınmasına ilişkin önerilerin konuşulduğu iddia edilmişti. Hatta Hürriyet’ten Nuray Babacan bu tarihin 14 Mayıs 2023 olabileceğini yazmıştı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu’nun katılımıyla MHP Bursa İl Başkanlığı tarafından basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Büyükataman, Haziran 2023’de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınabileceğine ilişkin iddialarla ilgili konuştu.

Büyükataman, seçimle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

İlgili haberler:

Exit mobile version