A3 Haber

Avcılar’da iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı: 42 kişi yaralandı

Avcılar’da iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı: 42 kişi yaralandı

Avcılar’da iki metrobüs kafa  kafaya çarpıştı: 42 kişi yaralandı
Eylül 09
19:37 2022

Avcılar’da iki metrobüs kafa  kafaya çarpıştı, 42 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri dururken, yolcular duraklara yürüyerek ulaştı.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı yakınlarında meydana geldi. Direksiyon kontrolünü kaybeden metrobüs şoförlerinden biri karşı şeride geçerek karşı yönden gelen metrobüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada iki metrobüs şoförü ile 40 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların yardımına çevredekiler ve diğer yolcular koştu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Kaza nedeniyle metrobüs yolu kapanırken, D-100 karayolunda da yoğunluk oluştu. Ekipler oluşan yoğunluk nedeniyle olay yerine ulaşmakta zorlandı. Ambulanslara taşınan yaralılar çevre hastanelere götürüldü. Metrobüs kazası nedeniyle araçlarda bulunan yolcular metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaştı.

Vali Yerlikaya Açıklama Yaptı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabında  “Avcılar’da meydana gelen metrobüs kazasında maalesef 42 hemşehrimiz yaralandı. İl Sağlık Müdürlüğümüz ekiplerince yaralılarımız en yakın hastanelerimizde tedavi altına alındı. Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum açıklaması yaptı.  Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de kaza yerine gelerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kazayı anlatan bir yolcu, “Öndeki metrobüse çarptı, çok kötü oldu.” diye konuştu. Bir başka yolcu ise ” Bir anda karşı karşıya geldiler, kafa kafaya çarpıştılar.” dedi. Metrobüs yolu yaklaşık 2 saat sonra kaza yapan araçların çekilmesi ile açıldı.

İETT’den açıklama

İETT, kazada 85 kişinin yaralandığını bildirdi. İETT tarafından şu açıklama yapıldı:

“Avcılar’daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz. Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Metrobüs hattını açma çalışmamız da tamamlanmak üzere. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise kaza üzerinden siyaset yapanlara tepki gösterdi. Kaftancıoğı, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“Metrobüs kazasında yaralanan tüm vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Kaza anından itibaren hassas bir şekilde müdahale eden herkesin emeğine sağlık. Adı üzerinde bir kazayı bile siyaset malzemesi yapanlara sözümüz olmaz, acının siyaseti olmaz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER