A3 Haber

Doğuş Üniversitesi’nden zamları protesto eden iki öğrenciye uzaklaştırma

Doğuş Üniversitesi’nden zamları protesto eden iki öğrenciye uzaklaştırma

Doğuş Üniversitesi’nden zamları protesto eden iki öğrenciye uzaklaştırma
Eylül 11
18:26 2022

Doğuş Üniversitesi, öğrenim ücretlerine yapılan yüzde 300’e varan zamları protesto eden 2 öğrenciye okuldan uzaklaştırma cezası verdi.

Doğuş Üniversitesi Rektörü Prof. Turgut Özkan’ın talebi üzerine öğrenim ücretlerine yapılan yüzde 300’e varan zamlara karşı öğrenciler ve veliler Dudullu’da bulunan kampüs önünde günlerce eylem yaptı. Zamları protesto eden 14 öğrenciye Doğuş Üniversitesi tarafından soruşturma açıldı. İki asistan işten çıkarılırken, iki öğrenciye de uzaklaştırma cezası verildi.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’e konuşan hukuk fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Kıvılcım Çolak, “Biz barışçıl bir şekilde anayasanın bize verdiği hakkı kullanıyoruz. Ancak eylemlerden sonra bize soruşturmalar gelmeye başladı. Yükseköğretim kurumlarında işgal ve benzeri fiillerle yükseköğretim kurumunun hizmetlerini engelleyici eylemlerde bulunmak gerekçesiyle ceza aldım” dedi.

“Verilen cezalara itiraz edeceğiz”

Konuyla ilgili Cumhuriyet’te yayımlanan haber gerekçe gösterilerek hakkında ikinci bir soruşturmanın daha açıldığını söyleyen Çolak, “Biz öğrencinin müşteri, üniversitenin de ticarethane olmadığını söylemek için eylem yaptık. Verilen cezalara itiraz edeceğiz. Biz burada yapılan hukuksuzluğa karşı çıktık” ifadelerini kullandı.

Zamlar yüzde 79.6’ya çekildi

Eylemlerin ardından yapılan zamlar yüzde 79.6’ya çekildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER