A3 Haber

MSB duyurdu: “Pençe Kilit” operasyonu bölgesinde dört asker yaşamını yitirdi

MSB duyurdu: “Pençe Kilit” operasyonu bölgesinde dört asker yaşamını yitirdi

MSB duyurdu: “Pençe Kilit” operasyonu bölgesinde dört asker yaşamını yitirdi
Eylül 11
17:45 2022

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl, Piyade Uzman Çavuşlar Harun Yıldırım ve Savaş Borlu yaşamını yitirdi, üç asker yaralandı. Yaralı askerlerden Fatih Kalkan da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada dört askerin yaşamını yitirdiğini, dört askerin de yaralandığını açıkladı.

MSB’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

  •  “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım ve Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.
  • Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

Akar’dan taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehitler için taziye mesajı paylaştı. Bakanlığın Twitter’daki hesabından paylaşılan mesajda, Akar “Kahraman silah arkadaşlarımız, 11 Eylül 2022 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

Yaralı asker de yaşamını yitirdi

MSB’den yapılan açıklamada, operasyonda yaşamını yitiren asker sayısının dörde yükseldiği belirtilerek, şu açıklamayı paylaştı: “Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Eylül 2022 tarihinde, arama tarama faaliyeti esnasında BTÖ mensupları ile çıkan çatışmada yaralanan ve hastanede tedavisine devam edilen 4 kahraman silah arkadaşımızdan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER