A3 Haber

Akşener: İktidar partisinin İmralı’yla görüşme trafiği başlattığına dair aldığımız bazı duyumlar var

Akşener: İktidar partisinin İmralı’yla görüşme trafiği başlattığına dair aldığımız bazı duyumlar var

Akşener: İktidar partisinin İmralı’yla görüşme trafiği başlattığına dair aldığımız bazı duyumlar var
Eylül 13
11:35 2022

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener FOX TV’de İlker Karagöz’ün konuğu oldu. Akşener, “6 masada çatlak yok” diye konuştu.

Akşener “Aday liderler masasından mı olacak?” sorusuna da “Evet karar masadan çıkacak. Orası bir ortak akıl platformu” yanıtını verdi.

Yeniçağ’ın haberine göre Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhurbaşkanı adayı olmayacağımı ifade ettim. Başbakan adayı olacağımı söyledim. 31 Mart’ta CHP ile birlikte seçime gitmek ve teklifin onlardan gelmesi seçmeni tekrar ayaklandırmak içindi… Derdim parlamenter sisteme dikkat çekmekti. Hâlâ tek adaylığa gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aday mı sistem mi?

-Kazanacak bir aday. Parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayacak bir adam. Devlet tecrübesi olan bir adayımız olacak. Millet İttifakı’nın adayı olacak. Olması gereken bu.

Tunç Soyer’in sözleri sizi rahatsız etti mi?

-Atatürk’ün sözlerini hüküm cümlesi olarak kurduğu için bu dönemde bizim yarattığımız atmosferi bozuyor. Bunlardan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum. Daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.

Kılıçdaroğlu’yla randevulaşma var mı?

-Kılıçdaroğlu ben dahil 5 lideri ziyaret edecek. Görüşme kesin ama tarihi bilmiyorum.

“Özhaseki’nin gerçeklikle bağlantısı kopmuş”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin açıklaması? (AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki “2002’deki asgari ücretle ne alınabiliyordu, bugün ne alınabiliyor. Kaç kilo et alınıyordu, kaç kilo süt alınıyordu, kaç yumurta alınıyordu, kaç litre benzin alınıyordu? Bugün bunlar 3 misli, 4 misli daha fazla alınabilir hale geldi”)

Özhaseki’nin gerçeklikle bağlantısı kopmuş. Asıl mevzu bu ucube sistem bir Saray hayatı yarattı. Bir paralel dünyada yaşıyorlar. Onun dediklerine psikologlar bakmalı.

(EYT) EYT’de bir çözüm önerisi sunduk biz. Dernek yöneticileriyle birlikte çalıştık. Kamuoyuyla da paylaştık.

“Tayyip Bey’i sandıkta indirmek istiyoruz”

Evet Tayyip Bey’i sandıkta indirmek istiyoruz. Siyasi partiler onun için kurulur. Ben daha iyi yapacağım diyerek kurulur. Elbette bu ucube sistemin değiştirilmesi hedefimiz var bizim. Bunu değiştirebilmek için mutlaka cumhurbaşkanlığını almamız lazım. Bunun için rekabet ediyoruz; ama küfür ederek, hakaret ederek etmiyoruz.

“HDP üzerinden terbiye edilmeye çalışılıyoruz”

Altı siyasi partinin yer aldığı bir masa bu. İktidar sürekli olarak yedinci ayağı olduğunu söylüyor. Bunun üzerinden HDP üzerinden terbiye edilmeye çalışılıyoruz, öte yandan muhalefetin içinde yer aldığını iddia eden kanaat önderleri de HDP’yle aynı yere yan yana getirebilmek için bizi terbiye ediyor. İpin ucunu o derece kaçırıyor ki Kürtlere sövmeye başlıyorlar. HDP’yi bizim başımızda bir terbiye unsuru ve sopa olarak kullanan dili seçmene o kadar yansımış ki, Kürt eşittir PKK’lı diye bir algı alev gibi yayılıyor. AKP’yi bu konuda uyarıyorum. Eğer Güneydoğu’da Kürtler olmasaydı PKK’ya karşı tavır koymasalardı biz neyi konuşuyor olacaktık. Öldürseler ben Kürtleri incitmeyeceğim. Bunu bir oy kaygısıyla da yapmıyorum.

“Beni davet ettiler, hayır dedikten sonra evim basıldı”

Tayyip Bey de Sayın Devlet Bahçeli de ikisi de beni davet ettiler. ‘Senin orada ne işin var, gel buraya’ dediler. Yerli ve milli oldum. ‘Hayır kesinlikle böyle bir şey olamaz’ dedim. Bu durumda AKP ve MHP seçmenini tahkir mi etmiş oluyorum.

Beni davet ettiler, hayır dedikten sonra evim basıldı. Hiç bunlar konuşulmuyor. İstanbul İl Başkanımız saldırıya uğradı. Basın danışmanımız saldırıya uğradı. Bununla ilgili şikayet ediyor muyuz?

“İktidar partisi İmralı’yla görüşme trafiği başlattı”

(Bahçeli’nin ‘Millet İttifakı’nın adayını dış güçler belirleyecek’ sözleri)

Bu dış güçleri ben hiç göremedim. Hiç merhabamız olmadı ne hikmetse. Eskilere de dönmek istemiyorum iktidar partisi açısından. Sayın Bahçeli’ye tavsiyem, bizlerle uğraşmak yerine, bizim aldığımız bazı duyumlar var iktidar partisinin İmralı’yla görüşme trafiği başlattığına dair. Yarın küt diye eline mektup gelir. Ben açılım falan bilmiyorum. Duyum olarak söylüyorum. İmralı’yla iktidarın görüştüğüne dair duyumum var. Sayın Bahçeli’nin eline küt diye mektup düşer. İstanbul seçimlerinin ikinci turunda olduğu gibi. Bunu nasıl paketleyeceğini düşünmekten zora düşülür. Ortağına da dikkat çekmesinde fayda var.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER