A3 Haber

Ümit Özdağ’ın “Suriyelilere telefonla vatandaşlık veriliyor” iddiasına yalanlama: Hayal ürünüdür

Ümit Özdağ’ın “Suriyelilere telefonla vatandaşlık veriliyor” iddiasına yalanlama: Hayal ürünüdür

Ümit Özdağ’ın “Suriyelilere telefonla vatandaşlık veriliyor” iddiasına yalanlama: Hayal ürünüdür
Eylül 13
22:35 2022

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden, telefonla vatandaşlık verildiği iddialarına ilişkin, “Telefonla vatandaşlık verildiği iddiası hayal ürünüdür. Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir” açıklamasını yapıldı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün sosyal medya hesabı üzerinden “Suriyelilere vatandaşlık” verildiği iddiasıyla ilgili bir paylaşım yaptı. Özdağ’ın bir kamu hastanesinde görev yapan kadın doğum uzmanı doktor başından geçen bir olayı anlattığı paylaşımda Suriyelilere telefonla vatandaşlık verildiği iddia edildi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden, doktor olduğu öne sürülen bir kişinin “telefonla yabancılara vatandaşlık verildiği” iddiasına ilişkin açıklama yapıldı.

Özdağ’ın paylaştığı video şöyle:

“Hayal ürünüdür”

Sosyal medyada “Telefonla vatandaşlık verildiği iddiası hayal ürünüdür” başlığı ile yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

  • “Bilindiği üzere Türk vatandaşlığının kazanılması, Türk Vatandaşlığı Kanunu ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yürütülmekte olup şartları ve süreçleri açık ve nettir. Daha önce açıkça ve görsel olarak işlem aşamalarının ayrıntılı bir şekilde Sayın Bakanımız tarafından da ifade edildiği gibi yabancının bizzat başvuruda bulunması, il aşaması, valilik komisyonu, tahkikat ve arşiv araştırması gibi birçok sürecin olumlu sonuçlandırılması halinde Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanılabilmektedir. Ne yazık ki ısrarla resmi açıklamaları ve verileri görmezden gelerek hiçbir gerçekliğe dayandırılmadan gündeme gelmek adına içerikler oluşturmaya devam edilmektedir. Bu tür paylaşımlarda bulunmak suretiyle kurumları zan altında bırakarak algı oluşturmaya çalışanlar hakkında Bakanlığımız Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce suç duyurusunda bulunacaktır” ifadeleri kaydedildi. (DHA)

NUFUS VE VATANDASLIK ISLERI GENEL MUDURLUGUNDEN, TELEFONLA VATANDASLIK VERILDIGI IDDIALARINA ILISKIN ACIKLAMA YAPILDI. FOTO-ANKARA-DHA

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER