A3 Haber

Gazeteci Murat Ağırel, Sedat Peker’e suikast hazırlığını anlattı: Peker neden sustu?

Gazeteci Murat Ağırel, Sedat Peker’e suikast hazırlığını anlattı: Peker neden sustu?

Gazeteci Murat Ağırel, Sedat Peker’e suikast hazırlığını anlattı: Peker neden sustu?
Eylül 14
08:52 2022

En son Ünsal Ban ve sarayın iki danışmanına kadar giden rüşvet ağı iddialarında bulunan  organize suç lideri Sedat Peker sessizliğe bürünmüştü. Peker’in neden sustuğunu, gazeteci Murat Ağırel Halk TV’de Şule Aydın ile Kayda Geçsin adlı programda anlattı. Sedat Peker için suikast hazırlığı var iddiası gündeme geldi.

Sedat Peker’in yakın çevresine ulaştığını belirten Murat Ağırel, Peker için uluslararası çetelere suikast düzenlenmesi üzerine davet gönderildiğinin, ulaştığı kişi tarafından kendisine anlatıldığını söyledi.

Bu bilgiye nasıl ulaştığını anlatan Ağırel, “Kiminle konuşsak karşılaştığımız soru şu oluyor? Sedat Peker nasıl sustu? Madem başkasının tweeti ile yazabiliyor, kendi hesabından niye video paylaşmıyor? Ünsal Ban ile ilgili ben halen hazırlık yapıyorum. İddiaların daha farklı boyutlarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ulaşabildiğimiz ulaşamadığımız evraklar oluyor. Bununla ilgili de ben Sedat Peker’in yakın çevresine ulaşmaya çalıştım” dedi.

Ağırel, kendisini şaşkına çevirdiğini söylediği bilgileri Halk TV’de açıkladı.

“Dijital tecrit uygulanıyor”

Sedat Peker’in çok yakınlarından birine ulaşarak sorular sorduğunu anlatan Ağırel, şunları söyledi:

Bunun kamuoyunda bilinmesi gerektiğini düşünerek sizle paylaşıyorum. Şöyle… Kendisine bir tecrit uygulanıyor. Dijital tecrit. Sosyal medyada en ufak bir beğeni dahi yapılsa dijital tecride ek olarak yaşadığı konuta jammerler getirilip telefonuyla irtibatının kesileceği kendisine söylenmiş. Şu anda çocuklarının okulundan dolayı interneti kesmemişler. Eğer bir paylaşım daha yaparsa, beğini, RT yaparsa bu yola başvuracaklarını söylemişler kendisine. Sedat Peker de bununla ilgili yöntem arıyormuş. Hatta bu yöntemlerin üzerinde çalışırken atıp da yapmış kendisi… Süleyman Demirel ile ilgili örnek vermiş. Demokrasilerde çare tükenmez, elbet bir çare bulacağız tarzında… bir konuşma yapmış. Avukatlara da bununla ilgili hukuki mücadele için başvurular olmuş.

“Peker’in kellesinin alınması için uluslararası çetelerle davet yöntemi ile anlaşma yapılmış”

Peker’in kellesi için anlaşmalar yapıldığını anlatan Ağırel ulaştığı önemli bilgileri şu cümlelerle anlattı:

Benim burada çok önemsediğim bir şey var. Belli gruplara, uluslararası suç çetelerine hedef kişinin kellesinin alınması üzerine, yani Sedat Peker’in… Sedat Peker’e bir suikast yapılması üzerine bir örgüt ile anlaşma yapılmış. Bununla ilgili Peker cephesi şunu söylüyor. Uluslararası cinayet işleyebilen organizasyonlara açık bir davet olarak kabul edilen bir uygulama yapılmış derin menfezlerde… Sedat Peker’in suikasti için ya da kellesi için ortaya konulmuş ödüller konulmuş. Sedat Peker “Benim hakkımda suikast hazırlığının farkındayım, bekliyorum” demiş.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER