A3 Haber

Antalya’da lüks yat denizde yandı

Antalya’da lüks yat denizde yandı

Antalya’da lüks yat denizde yandı
Eylül 15
18:43 2022

Antalya’nın Alanya ilçesinde turistlerin gezintiye çıkarıldığı lüks yat, kıyıdan açıldıktan kısa süre sonra yanmaya başladı. Yatta bulunanlardan bazıları suya atlarken, diğerleri ise Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarıldı. Halatla kıyıya çekilen yattaki yangın söndürüldü.

Alanya’da tersane açıklarında turistlerin gezintiye çıkarıldığı “Şahmeran” adlı lüks yatta saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, polis ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

Aralarında turistlerin de bulunduğu teknedeki 6 kişiden bazıları denize atlarken diğerleri ise Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait zodyak botla tahliye edilerek yakındaki diğer yatlara aktarıldı. O sırada yanan teknenin yanına gelenler jet-skiler ve sürat tekneleriyle su püskürterek söndürmeye çalıştı.

Bir teknenin bağladığı halat yardımıyla Alanya Limanı’na yanaştırılan lüks yat itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Makine dairesinden başladığı değerlendirilen yangının sebebi yapılacak incelemelerin ardından kesinlik kazanacak. Yatta maddi hasara neden olan yangınla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığınca soruşturma başlatıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER