A3 Haber

Dünya yazarı Şeref Oğuz: İnşaat maliyetleri yüzde 114 artmışken ucuz konut hayaldir

Dünya yazarı Şeref Oğuz: İnşaat maliyetleri yüzde 114 artmışken ucuz konut hayaldir

Dünya yazarı Şeref Oğuz: İnşaat maliyetleri  yüzde 114 artmışken ucuz konut hayaldir
Eylül 15
09:41 2022

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, Erdoğan’ın sosyal konut projesini maliyetler açısından eleştirdi. Oğuz, “Ekonominin yadsınamaz gerçeği, enflasyon ve onun ürettiği hayat pahalılığıdır. İnşaat maliyetleri yüzde 114 artmışken ucuz konut hayaldir. Böyle ortamda fısıltı gazetesi çalışır, fiskos artar, çoğu kişi köyün girişinde uydurduğu yalana, köyün çıkışında kendisi de inanır hale gelir” diye konuştu.

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz bugünkü yazısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi” diyerek duyurduğu sosyal konut projesini değerlendirdi.

Oğuz, “Piyasa yapıcılar; Fed, merkez bankaları gibi sözel yönlendirme yapar. Ancak bu sözel yönlendirmelerin her biri gerçeklere dayanır. Gerçeğin iletişimini iki farklı tondan yaparsın; şahin söylemlerle veya güvercin söylemlerle… Ancak gerçeklere dayanmayan sözel yönlendirmeler, çok kısa süreliğine etkili olsa da ‘yalancının mumu yatsıya kadar yanacağından’ yalan ortaya çıkar. Hatta gerçeğe dayanmayan fiskos yönlendirmeler, piyasayı düzenlemek şöyle dursun, piyasa bozucu etki yaratacaktır. Fiskosçulara duyurulur. Ekonominin yadsınamaz gerçeği, enflasyon ve onun ürettiği hayat pahalılığıdır. İnşaat maliyetleri yüzde 114 artmışken ucuz konut hayaldir. Böyle ortamda fısıltı gazetesi çalışır, fiskos artar, çoğu kişi köyün girişinde uydurduğu yalana, köyün çıkışında kendisi de inanır hale gelir” dedi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER