A3 Haber

Mahkeme dosyasına eklendi: Adnan Oktar davasında SADAT Başkanı Tanrıverdi detayı

Mahkeme dosyasına eklendi: Adnan Oktar davasında SADAT Başkanı Tanrıverdi detayı

Mahkeme dosyasına eklendi: Adnan Oktar davasında SADAT Başkanı Tanrıverdi detayı
Eylül 15
09:57 2022

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin resmi sitesinde, 24 Kasım 2005’te Adnan Oktar’ın propagandasını yapan bir yazı yazdığını; bu yazının avukatlarca mahkeme dosyasına sokulduğunu ve Oktar’ın lehine delil sayılması söylenerek beraat talep edildiğini yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna ilişkin yeniden görülen davada dosyaya yeni belgeler girdiğini ve Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin fiilen Oktar’ın şahidi durumuna geldiğini yazdı. Davaya giren dosyada Tanrıverdi’nin daha önce kaleme aldığı bir yazı da eklendi.

Terkoğlu’nun aktardığına göre, Tanrıverdi, Oktar’ın düzenlediği Darwin toplantılarını, Kıbrıs seminerlerini, İslam Bbirliği çalışmalarını anlattığı yazısında; “İslami kesim tarafından boş bırakılmış önemli bazı alanları etkili bir şekilde doldurduklarını düşünüyorum” diyerek Oktarcıların faaliyetlerinin sürekli katılımcısı olduğunu belirtiyor.

Tanrıverdi, Oktar güzellemeleri yaptığı uzun yazısının sonunda bağlılığını şöyle vurguluyor:

  • “Haklarında verilen beraat kararları ile, bir zamanlar haksız yargı takibine ve bir kısım maksatlı basının linç harekâtına haksız olarak maruz bırakıldıkları anlaşılan, Muhterem Adnan Oktar Hocaefendi’ye ve değerli genç dava arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diler, bu vesile ile kalbi bağlılığımı sunarım.”

Öte yandan Terkoğlu yazısında, bir itirafçının İstanbul Adliyesi Adli Emanet Bürosu Savcısı İ.Ç.’nin Oktar grubuyla yakınlığını anlattığı ifadelerine yer verdi.

Terkoğlu, Tanrıversi’nin söz konusu yazısını Oktar’ın lehine delil sayılmasını söyleyerek beraat talep eden avukatın da bu savcının yeğeni olduğuna dikkati çekti.

İlgili haberler:

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER