A3 Haber

Peker’in en yakınındaki isim Emre Olur Türkiye’ye getirildi mi?

Peker’in en yakınındaki isim Emre Olur Türkiye’ye getirildi mi?

Peker’in en yakınındaki isim Emre Olur Türkiye’ye getirildi mi?
Eylül 17
12:01 2022

Organize suç örgütü liderliği suçundan yargılanan Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un Türkiye’ye getirildiği iddia edildi. Gazeteci Erk Acarer ise “Diplomatik bir kriz geliyor. Arnavutluk’tan edindiğimiz son bilgi: Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi” paylaşımında bulundu.

Ülkücü mafya Sedat Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un, Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği, burada oturum izni vermeyen BAE tarafından önce Arnavutluk’a gönderildiği, oradan da Türkiye’ye teslim edildiği iddia edildi.

“Emre Olur Türkiye’ye getirildi”

Bugün ise gazeteci Erk Acarer, kamuoyunda Peker’in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur’un Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye getirildiğini söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Acarer, Peker’e yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre Emre Olur’un, üç gün önce Arnavutluk’tan BAE’ye geçtiğini belirtti ve şunları yazdı:

  • “Üç gün sonra, oturum işlemlerini tamamlamak için devlet dairesine çağrılıyor. Ama işlemleri yapılmıyor. Önce Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk’a yollanıyor. Önceden haber verildikleri anlaşılan Türk yetkililer, onu oradan teslim alıp bu sabah itibarı ile Türkiye’ye getiriyor.
  • Birbiri ardına gelişen bu olaylar bize ‘bir şey’ anlatıyor. Peker’in, başına 25 milyon $ konması, evine saldırı, ardından yakınlarının kurşunlanması ve kilit adamına yönelik operasyon, hem Türkiye hem de çeşitli saiklerle yakınlaşılan ve anlaşmalar yapılan BAE’nin Peker’e mesajı. Olanları “Bir daha paylaşım yaparsan seni de iade ederiz” diye okunabilir.”

Acarer: Diplomatik bir kriz geliyor

Gazeteci Erk Acarer, daha sonraki paylaşımda, edindiği yeni bilgileri duyurdu. Acarer şunları yazdı:

  • Diplomatik bir kriz geliyor. Arnavutluk’tan edindiğimiz son bilgi: Emre Olur 08.30’da İstanbul uçağına bindirildi. Fakat uçak kalkarken Arnavutluk’taki avukatları devreye girdi.
  • Kendisi ve ailesi Arnavutluk vatandaşıymış. Avukatlar Türkiye’ye gönderilmesinin AİHM kurallarına aykırı olduğunu söylüyor. Son bilgi İstanbul’da değil, Arnavutluk’ta havalimanı nezaretinde olduğu.

Olur, Peker’in yanına gidiyormuş

Acerer, yaptığı son paylaşımda ise şunları yazdı:

  • “Yeni bilgiler ve revize… Peker’in sağ kolu Emre Olur’un durumunda bir değişiklik yok. Arnavutluk’ta gözaltında. Kaynaklarımız, Şu bilgileri doğruladı: Olur, Peker’in daveti üzerine B.A.E’ye gitti. Oturma işlemleri için resmi ofiste gözaltına alındı.
  • Havalimanına getirildi, Sırbistan aktarmalı ilk Arnavutluk uzağıma bindirildi. Gelişmelerden Peker’in dahi haberi yokken Arnavutluğu getirildi. Bu arada ilginç bir detay var. Kolunda Arnavutluk bayrağı vardı. Arnavutlukla kendisinin ve ailesinin ilişkisini anlatmaya çalışıyordu.
  • Fakat Arnavutluk birimleri bunu önemsemedi. Ancak kolundaki bayrak dövmesi görününce, polisler kendi aralarında tartışmaya başladı. Avukatları bu esnada baskıyı arttırdı ve uçaktan indirilmesini sağladı. Sabah 8.30-9.00 civarıydı.
  • İade işlemleri engellendi ve Arnavutluk’ta kalması için girişimler başlatıldı. Olay, Türk hükümetinin bir oldu bittiyi devreye sokmaya çalışması olarak okunabilir. Edindiğimiz bilgilerden biri kritik. Olur’un yanında telefonu yoktu.
  • Yakın dönemde Türkiye’ye Ukrayna’dan getirilen Nuri Gökhan Bozkır’ın tutuklanmadan önce usulsüz bir şekilde -ve istenilen söyletilerek- ifadesinin alındığına dair darp izleri vardı. Kanaatime göre Olur, Türkiye’ye getirildiğinde aynı şey olacaktı.
  • Bana kalırsa hedef Olur ile iletişim kuran muhalif gazeteciler olacaktı. Bir, Peker suç örgütü yaratılacak ve konuşan, yazan kalemler, bu torbaya atılacaktı. Amaç ne: AKP seçime giderken değil ifşalara tahammül etmek, adeta dikensiz gül bahçesi istiyor.
  • Muhalif gazetecilere operasyon yapılsa konuşacak kim kalacaktı? ABD ve AB’den gelen sesler de çok cılız çıkacaktı. Bunun da bir nedeni var. Erdoğan’ın kullandığı Şangay kartı.”

Emre Olur kimdir?

Konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmezken, Emre Olur kimdir sorusu gündemde.

“Bilgi güvenliği uzmanı” olduğu belirtilen 32 yaşındaki Olur, Peker’in basın danışmanı sıfatıyla gündem olmuştu.

Bir dönem iktidara yakın Beyaz TV’de yorumculuk da yapan Olur, şarkıcı Gökhan Özoğuz’a yönelik tehdidiyle de tartışma konusu olmuştu.

Dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Belirli bir kesimin dışında kimse 15 Temmuz katliamını bir bayram olarak kutlamadı, kutlamayacak da. 15 Temmuz marşı nedir ya? 19 Mayıs günü İzmir Marşı söylenir ve söyletilmelidir!” diyerek tepki gösteren Özoğuz’u sosyal medya üzerinden tehdit eden Olur, “Elbet, İstanbul’un karanlık sokaklarında karşılaşacağız. İşte o zaman sana hangi sahibin kan vermeye gelecek? Göreceğiz tosun!” demişti.

Olur, Peker’in BAE günlerinde kimi açıklamalarını doğrudan paylaşan kişi olmuş, birçok isme Peker adına yanıt vermişti.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü liderliği suçundan yargılanan Sedat Peker’in geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na uzanan rüşvet iddiaları kamuoyunda yankı uyandırmıştı. Bu iddiaların ardından iki Cumhurbaşkanı Danışmanı istifa etmişti. Bununla birlikte AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, ağabeyi Bank Asya’nın 16 yıl yöneticiliğini yapan eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasında olan eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban hakkındaki iddialar da siyaset arenasını ısıtmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise Sedat Peker’in Beykoz’daki evine silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda evde çalışanlardan biri olan Yılmaz Günay ağır yaralanmıştı. Saldırıyı düzenlediği tespit edilen Ömer Şengel ve dört kişi daha gözaltına alınmıştı.

Sedat Peker’in evine saldırı düzenlenmesinin ardından Emre Olur sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu. Emniyet kaynakları saldırının ‘örgüt içi hesaplaşma’ olduğunu söylerken, Emre Olur’un hesabından yapılan paylaşımlarda Sedat Peker ve çevresinin saldırganla yakınlığının olmadığı ifade edilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER