A3 Haber

Bahçeli Vahdettin’i savundu, “Adayımız Erdoğan’dır” dedi

Bahçeli Vahdettin’i savundu, “Adayımız Erdoğan’dır” dedi

Bahçeli Vahdettin’i savundu, “Adayımız Erdoğan’dır” dedi
Eylül 18
19:12 2022

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alarak, “Milli mücadele yolunu açan İzmir Belediye Başkanı’nın küstahça sövdüğü Osmanlı padişahından başkası değildir. Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir” dedi. Bahçeli, “Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde Osmanlı ile ilgili yapılan değerlendirmelere ilişkin konuştu. Bahçeli, “Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir” dedi.

Bahçeli, partisinin Kayseri’deki mitinginde konuştu.

“Son günlerde tarihimizi tartışmaya açma densizlikleri vandal bir ilkesizlik düzeyine ulaşmıştır” diyen Bahçeli, “Dünyanın hiçbir yerinde atasına, milli anılarına ülkemizdeki bir güruh kadar yıkıcı, yaralıyıcı konuşan yoktur. Dünya’nın hiçbir yerinde milli kültüre saldıran görülmemiştir” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan Bahçeli, şöyle devam etti: “Tarihte gerçekte ne olup bittiğinin araştırılması tarihçilerin işidir. Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. Türk tarihi onların tarihi değildir. Karakter aynıdır. Hepsi birlikte Türk milletinin şerefli evlatlarıdır. Asla hain değildir. Milli mücadele yolunu açan İzmir Belediye Başkanı’nın küstahça sövdüğü Osmanlı padişahından başkası değildir. Ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Bu CHP zihniyetinin yatacak yeri yoktur. Günahları diz boyudur. Sultan Vahdettin kusurları da olsa hain değildir.”

“Bizim adayımız belli, kararımız nettir” diyen Bahçeli, “Sözümüz senet, özümüz kefildir. 2023 yılında cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER